U emisiji „Praktična žena“ kod voditeljke Nataše Pavlović gostovala je Jelena Trošić, autorka Instagram profila slatko_i_slano_jt_trstenik. Ona je pripremala Belisima tortu.

Jelena je u emisiji „Praktična žena“ pripremila fenomenalnu Belisima tortu.

Sastojci:

Kore x 4

4 belanca

4 kašike šećera

1 kašika brašna

3 kašike mlevenog keksa

1 šolja mleka za natapanje kora

Fil 1

16 žumanaca

2 pudinga od vanile

1 pudinga od bele čokolade

16 kašika šećera

1 litar mleka

100 grama bele čokolade

250 grama margarina

100 g mlevenog keksa

Fil 2

500 grama šlaga

500 mleka mleka

150 grama mlevenog keksa

Foto: printscreen

Priprema:

Umutiti belanca sa šećerom, pa dodati keks pomešan sa brašnom i peći četiri korice u kalupu prečnika 26 cm. Svaku koricu peći na 180 stepeni desetak ak minuta da blago porumeni.

Žumanca i pudinge razmutiti sa malo mleka. Ostatak mleka staviti da se kuva sa šećerom, pa kada provri skuvajte fil od razmućenih žumanaca sa pudinzima. U vruć fil najpre dodati belu čokoladu, a zatim i margarin i sve lepo sjediniti. Ohlađen fil umutiti mikserom i polako dodati keks.

Šlag umutiti sa hladnim mlekom i dodati keks. Svaku koru preliti sa malo mleka i filovati prvo žutim pa belim filom.

Ukrasiti po želji.

Pogledajte video na početku teksta u kom je prikazana kompletna priprema Belisima torte.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar