Zimska sezona 2021/2022 na Jahoroni uveliko je počela - ekipa portala Nova.rs boravila je nekoliko dana na najpopularnijem skijalištu u komšiluku i donosi vam najsvežije informacije.
Brojni skijaši svoj odmor provode na ovoj planini iz više razloga: preglednih i uređenih staza, komfornog i povoljnog smeštaja, ali i zabavno-muzičkog programa koji je dva vikenda zaredom održan zahvaljujući Olimpijskom centru „Jahorina“.
Naši reporteri posetili su nekoliko restorana koji su poznati po kvalitetu i dobroj kuhinji. Pored brojnih usluga koje pruža Jahorina, mnogi posetioci dolaze upravo zbog hrane kako bi probali tradicionalne pite, ćevape, kupus sa kolenicom, roštilj…. Zanimljivo je da je Jahorina u odnosu na skijališta u Srbiji dosta povoljnija u odnosu na brojne stvari, ali i raznovrsnija kada je reč o kuhinji i domaćim specijalitetima.
Na primer, cene mesa sa roštilja kreću se od 15 do 35 maraka (900-2100 dinara), kuvana hrana od 7 do 30 maraka (420-1800 dinara), doručak od 3 do 10 maraka (180-600 dinara), vina od 7 do 80 maraka (420-4800 dinara), žestoka pića od 3 do 10 maraka (180-600 dinara), piva od 3,5 do 6 maraka (210-360 dinara), topli napici od 2,50 do 10 maraka (150-600 dinara), sokovi od 4 do 7 maraka (240-420 dinara)… U poređenju s aktuelnim cenovnikom kafića i restorana na Kopaoniku, gde za čaj treba izdvojiti 250 dinara, a za sendvič 480, Jahorina na tom polju deluje značajno jeftinija.
*
*
*
S druge strane, cene jesu za nijansu porasle u odnosu na prošlu godinu, kad se ova planina ispostavila kao regionalni hit među skijašima.
Ipak, ova zimska sezona je već skoro popunjena, što je nedavno i direktor Olimpijskog centra Dejan Ljevnaić potvrdio za naš portal. Kapacitet smeštaja je oko 7.000, i sve je puno, s tim što ima malo prostora za poslednjih 10 dana u januaru. Brojni turisti nisu uspeli da obezbede svoje mesto za doček Nove godine jer je sve popunjeno u hotelima „Vučko“, „Termag“, „Rajska dolina“ i drugim.
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: