Plaža Drobni Pijesak Foto: Shutterstock

Gardijan je sastavio listu od 40 najboljih plaža za 2022. godinu - jedna je u Crnoj Gori. Ne, nije Sveti Stefan.

Reč je o plaži Drobni pijesak, koja se nalazi u skrivenoj uvali ispod magistralnog puta između Svetog Stefana i Petrovca.

“Crnogorska Budvanska rivijera je jedan od najvećih dragulja u zemlji. Plažu Drobni pijesak, malo dalje na jugu, karakteriše smaragdna voda okružena šumovitim planinama, suncobrani za iznajmljivanje, kao i dva restorana na plaži koji nude veliki izbor crnogorskih jela sa roštilja”, stoji u opisu Gardijana.

Na ovoj plaži uglavnom nema gužve, a more je tirkizno plavo i čisto – kupalište Pura vida na plaži Drobni pijesak nosilac je Plave zastavice.

Na samoj plaži, u more se uliva i potok sa izvorskom vodom, a ovde možete i da birate da li ćete da uživate na pesku ili stenama.

Do pre nekoliko godina na plažu Drobni Pijesak se moglo doći samo brodovima, a to je i danas najlepši, pa i najlakši način.

Pročitajte još:

Brodići u sezoni redovno idu iz Budve i Petrovca. Ako idete kolima, na putu između Budve i Petrovca iz oba pravca naići ćete na saobraćajni znak „Drobni pijesak plaža“ koji pokazuje skretanje za plažu, a odatle se vozačima savetuje poseban oprez.

Drobni pijesak je jedina crnogorska plaža koja se našla na Gardijanovoj listi, dok Grčka „dominira“ sa sedam plaža: Fteri (Kefalonija), Elafonisi (Krit), Sarakiniko (Milos), Plaka (Naksos), Karavostasi (Epir), Zaliv Vagia (Serifos, Kikladi) i Simos (Elafonisis). Iz Hrvatske su izabrane tri plaže i to Krivica na Lošinju, Divna na Pelješcu i Mlini na Paklenim otocima kod Hvara, a iz Albanije jedna – Porto Palermo u Keperu.

***

Bonus video: Top 5 najlepših „divljih“ plaža u Crnoj Gori

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram