Hit letnje destinacije za koje ne treba ništa osim pasoša

Putovanja 21. apr. 202115:33
Podeli:
Saranda
Saranda; Foto: Martin Siepmann / imageBROKER / Profimedia

I ove godine postoje zemlje za koje nam, bar zasad, nije potrebno ništa osim pasoša.

„Imamo četiri države u okruženju s kojima je postignut sporazum, to su BiH, Crna Gora, Albanija i Severna Makedonija. Dakle, to su četiri države za koje, u ovom trenutku, ne morate da imate ikakve dodatne uslove“, precizirao je nedavno Aleksandar Seničić, direktor YUTA.

Pročitajte još:

Za neke, te četiri države mogle bi da budu sasvim dovoljna letnja ponuda. Predstavljamo vam glavne letnje turističke destinacije u njima.

Saranda – Albanija

Ako je prošle godine i bilo pitanja koje muče Srbe u vezi s letovanjem u Albaniji, preporuke atraktivnih destinacija koje se još opiru turističkoj pomami, izuzetno povoljne cene smeštaja i misterije albanskog primorja. Uostalom, kad su korisnici sajta TripAdvisor birali nove dragulje među destinacijama, gradić Saranda je bio među njima.

 

Neum – BiH

Neum, delić Jadrana koji pripada Bosni i Hercegovini, prošle godine nam je svima bio „otkriće“ i zahvaljujući turistima iz Srbije letnja sezona u Neumu procvetala je više nego ikada. Cene smeštaja u Neumu su i ove godine „za svaki džep“.

Ohrid – Severna Makedonija

 

Ohrid smešten na obali istoimenog jezera, godinama je sa punim pravom centar i pravi biser turizma Severne Makedonije. Prirodne lepote koje uokviruju kristalno čistu vodu plus kulturno bogatstvo starog grada dovoljan su razlog da ovog leta razmislite o jezeru umesto o moru.

Herceg Novi – Crna Gora

Herceg Novi
Herceg Novi; Foto: FotoPulp / Alamy / Alamy / Profimedia

I Crna Gora, koja nam je prošle godine zadala toliko muka, u novu sezonu ulazi otvorena za turiste. Bilo da idete u Budvu ili na Adu Bojanu – biće dobro vratiti se. Ipak, neka preporuka bude Herceg Novi, koji je prošle godine uputio poziv za sve dobre ljude i prvi poručio građanima Srbije da su uvek dobrodošli, a iz kojeg smo u novembru primili prelepu razglednicu – snimak igre delfina.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar