Herceg Novi poziva Srbe da dođu uprkos zatvorenim granicama

Svet 26. maj. 202013:0744 komentara
Podeli:
Foto: Shutterstock/Ranko Maras

Predsednik opštine Herceg Novi poručio je da su građani Srbije i BiH uvek dobrodošli.

Predsednik opštine Herceg Novi Stevan Katić, osudio je potez Vlade Crne Gore koja je donela odluku da ne otvori granicu sa Srbijom i pozvao građane Srbije da dođu u Herceg Novi.

„Odluka Vlade o selektivnom otvaranju granica, po kojoj je i dalje zabranjen ulazak u Crnu Goru građanima Republike Srbije i Bosne i Hercegovine već je napravila štetu, ne samo Herceg Novom nego celom primorju“, rekao je Katić.

On je istakao da Herceg Novi, ali i svi gradovi primorja čija je osnovna delatnost turizam, već „trpe posledice nepromišljenih i tendencioznih poteza Vlade Crne Gore“.

„Ovakva odluka ima za za cilj da isprovcira građane susednih zemalja, iako svi znamo da će im narednih dana biti omogućen ulazak u Crnu Goru, jer naša ekonomija umnogome zavisi od saradnje sa tim državama. S obzirom na strahovito negativne reakcije u nama bratskim i prijateljskim državama, iz kojih je najveći broj turista koji dolaze u Herceg Novi, smatram da se radi o ishitrenom potezu koji za cilj ima samo i jedino produbljivanje unutrašnje krize u Crnoj Gori“, rekao je Katić.

On je upitao Vladu Crne Gore „gde je logika u tome da organizovano šalju crnogorske studente u Srbiju, ako epidemiološka situacija u toj zemlji nije bezbedna, a da u isto vreme zabranjuju ulazak državljanima Srbije u Crnu Goru“.

„Pozivam sve ljude u Srbiji i Bosni i Hercegovini da ne nasedaju na ovakve provokacije zvanične državne vlasti u Crnoj Gori. Kao i mnogo puta do sada, potezi Vlade Crne Gore ne oslikavaju ni volju ni potrebe većine građana. U Herceg Novi ste uvek dobrodošli i u što većem broju“, poručio je predsednik Katić.

Podsetimo, premijer Crne Gore Duško Marković juče je rekao da će Crna Gora prvih dana juna otvoriti granice „za one zemlje koje budu ispunjavali epidemiološke kriterijume Instituta za javno zdravlje“.

Komentari

Vaš komentar