Brzo smo zaboravili Neum, a tamo i ove godine cene milina

Putovanja 05. apr. 202122:09
Podeli:
Neum
Neum; Foto: FREDERIC DE LA MURE / Sipa Press / Profimedia

Od kako se za Srbe otvorilo nekoliko opcija za letovanje, mnogi su zaboravili Neum koji im je prošle godine bio jedini beg od sumorne stvarnosti. Ova destinacija je i ove godine jeftinija od većine mesta koja ste imali na umu za letovanje 2021.

Neum, delić Jadrana koji pripada Bosni i Hercegovini, i ove godine poziva na uživanje na moru bez testova i karantina. Prošle godine je upravo uzahvaljujući turistima iz Srbije letnja sezona u Neumu procvetala više nego ikada, svi smeštajni kapaciteti bili su puni, a socijalna distanca gotovo nemoguća misija. Pitanje je da li će i ove godine „bosansko more“ ostati kao jedna od hit opcija, jer je otvaranjem Grčke sve palo u drugi plan, ali vredi ga razmotriti – ako ni zbog čega drugog, onda zbog neobično pristupačnih cena.

 

Turističke agencije ga svakako ne brišu iz ponude, a zanimljivo je da postoji i jednodnevni aranžman bez noćenja, dakle ide se samo na kupanjac i cena je oko 3.000 dinara. Nijedno nam more nije bliže od toga.

Može da se ostane i za vikend (55 evra), a desetodnevni aranžman koji uključuje posetu Trebinju i Mostaru, košta 230 evra (prevoz, smeštaj, doručak). U varijantama gde vam agencija obezbeđuje samo smeštaj u izabranom hotelu, nude se tri-četiri zvezdice odmah do plaže po ceni od 35 do 70 evra dnevno po osobi, a ako biste nešto opuštenije, za dvokrevetni privatni apartman u jeku sezone treba izdvojiti 30 do 50 evra dnevno.

Pročitajte još:

Naravno, dosta jeftinije će vam ispasti ako sami bukirate i smeštaj. Na Bookingu se mogu „iskopati“ i skromniji hoteli po skromnijim cenama, a preko sajte Airbnb možete da birate da li želite samo sobicu u kojoj ćete moći da prespavate ili celu kuću u kojoj ćete se baškariti s fantastičnim pogledom na more. Cene su šarene, ali, neke od najpovoljnijih ponuda na koje smo naišli pretragom dostupnih smeštaja sredinom jula uključuju dva apartmana sa ukupno četiri ležaja za 28 evra (dakle, kad se podeli, dođe na 7 evra dnevno po osobi) i studio sa sopstvenom plažom za 37 evra po noći.

S druge strane, u Neumu biste možda mogli da priuštite i neku vilu na samoj obali, s intimnim dvorištem i bazenom, doduše ako imate dovoljno veliku ekipu – cene su od 100 evra po noći, a neke od njih primaju i do 10 gostiju. Pa, računajte…

***

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar