Supa sa povrćem i kikirikijem, ukusna je i jednostavna za pripremu, a mogla bi da bude zanimljiva promena za nedeljni ručak.
80 g crnog luka
2 kašičice gustina
4 kašike limunovog soka
1/2 l vruće vode
2 kašičice suvog biljnog začina
50 g maslaca
80 g kikirikija
50 g stabljike celera
1 kašika ulja
1 kašičica rendane limunove kore
so, biber
Na ulju kratko propržite iseckani luk i stabljiku celera iseckanu na kolutiće. Dodajte zatim rendanu koru limuna i dinstajte uz dodavanje vode oko 10 minuta.
Maslac penasto umutite i pomešajte sa mlevenim kikirikijem i biberom. Dinstano povrće zalijte vodom, dodajte suvi biljni začin, promešajte i ostavite da provri.
Supi dodajte mešavinu kikirikija i maslaca, malo posolite, pa kuvajte na umerenoj temperaturi oko pet minuta.
Gustin razmutite u malo hladne vode i dodajte supi pred kraj kuvanja, a na kraju začinite limunovim sokom.
Supu poslužiti sa kockicama prepečenog hleba.
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: