kikiriki supa
Kikiriki supa; Foto: Sergii Koval / Alamy / Alamy / Profimedia

Supa sa povrćem i kikirikijem, ukusna je i jednostavna za pripremu, a mogla bi da bude zanimljiva promena za nedeljni ručak.

Sastojci:

80 g crnog luka

2 kašičice gustina

4 kašike limunovog soka

1/2 l vruće vode

2 kašičice suvog biljnog začina

50 g maslaca

80 g kikirikija

50 g stabljike celera

1 kašika ulja

1 kašičica rendane limunove kore

so, biber

Priprema:

Na ulju kratko propržite iseckani luk i stabljiku celera iseckanu na kolutiće. Dodajte zatim rendanu koru limuna i dinstajte uz dodavanje vode oko 10 minuta.

Pročitajte još:

Maslac penasto umutite i pomešajte sa mlevenim kikirikijem i biberom. Dinstano povrće zalijte vodom, dodajte suvi biljni začin, promešajte i ostavite da provri.

Supi dodajte mešavinu kikirikija i maslaca, malo posolite, pa kuvajte na umerenoj temperaturi oko pet minuta.

Gustin razmutite u malo hladne vode i dodajte supi pred kraj kuvanja, a na kraju začinite limunovim sokom.

Supu poslužiti sa kockicama prepečenog hleba.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar