Njujork Tajms je ponovo uvrstio srpsku Kafanu među 100 najboljih restorana u Njujorku.
Srpska kafana Kafana na Menhetnu Vladimira Ocokoljića upravo je dobila još jedno veliko priznanje – Njujork Tajms ju je ponovo uvrstio među 100 najboljih restorana u Njujorku. Ovog puta je na 82. mestu na listi (u 2023. je bila 83.).
Otvorena 2008. godine, Kafana je brzo postala jedno od omiljenih mesta za izlazak u tom delu grada, uvek se traži mesto više, a prestižni magazini pišu o njoj. Već 2012. godine američki nedeljnik Njuzvik ga je uvrstio na listu 101 najboljih restorana na svetu, a stigla je i potvrda od Michelina koji je „Kafanu“ uvrstio u vodič za 2022, podseća City magazine.
„Možda ste se malo zbunili, ali ova rustikalna, veličanstvena srpska kafana je na NYT listi 100 najboljih restorana u Njujorku – OPET. Ovo je ludo. I, ako možete da verujete, Tijana, Mio, Dimi, Duća, Srki, Lika, Edgar, Mani, Ivan, Dijego i Luis učinili su da to ide korak gore! Za muziku će se pobrinuti Vukan & Srđan + Alma & Rale, Cojina supruga već (plače) pleše, a Coja – prvi put – nema reči“, naveli su uz vest na Instagramu uz „najsrdačniji pozdrav cenjenim gostima što su sve učinili vrednim“.
„Imali smo sreće da smo od početka, da li zbog ćirilice koja je vizuelno atraktivna, prihvaćeni sa svih strana, a Njujorčani su radoznali ljudi i uvek žele da probaju nešto novo, tako da smo odmah izašli u Njujork Tajmsu i ostalim relevantnim vestima i tako je krenulo“, ispričao je Ocokoljić za Novu, a što se hvaljenog jelovnika tiče, kaže: „Naš jelovnik je tradicionalan, i kad god sam pokušao da širim tu priču završavalo se sa ‘daj deset ćevapa’“.
Pročitajte ceo intervju s Vladimirom Ocokoljićem u kojem priča i o svom odlasku u Ameriku, počecima Kafane, ali i gostima koji tu dolaze, specijalitetima, jedinstvenom šarmu…
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare