recept za meksičku salsu
Foto: Martin Rettenberger / Panthermedia / Profimedia

Pico de gallo jedna je od najpopularnijih meksičkih salsa na svetu. U Meksiku je zovu i salsa Meksikana zbog boja meksičke zastave - zelene, bele i crvene.

Osnova ovom ljutom meksičkom sosu su paradajz, luk, ljute papričice, limeta, sveži listovi korijandera i so. Obično se služi s ribom i hrskavom piletinom s roštilja, ali i kao predjelo uz čips od tortilja, pišu na sajtu Pun kufer.

Pročitajte još:

Salsa se vrlo lako priprema i kod kuće, a ukus joj postaje sve bolji što duže stoji u frižideru. Ipak, treba imati na umu da pripremljenu smesu u svakom slučaju treba pojesti za najviše tri dana.

Najvažnije za recept jeste da koristite sveže i zrele namirnice – nedozreli paradajz drvenaste teksture upropastiće celu salsu.

Sastojci:

1 veliki svež i zreo paradajz

½ glavice crnog luka

1 jalapeno papričica ili obična domaća ljuta papričica

15 g svežih listića korijandera

½ limete

so po želji

Priprema:

Iscedite sok limete i posolite ga. U tečnost dodajte sitno iseckan paradajz, luk i ljutu papričicu.

Sve dobro promešajte, pa u salsu dodajte narezane listiće svežeg korijandera.

Ohladite u frižideru barem pola sata pre služenja.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar