Da cela kuća miriše na jesen!
Buhtle s jabukama su odlične tople i hladne, a oduševiće vas ukusom i mirom koji će se brzo proširiti vašim domom.
350 g glatkog brašna
150 ml mleka
30 g otopljenog maslaca
1 paket suvog kvasca
1 jaje
3 supene kašike šećera
1 vanilin šećer
2 velike jabuke
30 g maslaca
3 supene kašike smeđeg šećera
1 čajna kašičica cimeta
Žumance
Dve kašike otopljenog maslaca
Sok koji su pustile jabuke tokom dinstanja
Šećer u prahu
Zamesite testo. U toplo mleko stavite kašiku šećera i vanilin šećer te suvi kvasac. Ostavite sa strane kako bi se kvasac aktivirao, piše Zadovoljna.hr.
Jaje razmutite s ostatkom šećera i dodajte mu otopljeni maslac. Smesi dodajte aktivirani kvasac i sve dobro promešajte.
Postepeno dodajte brašno. Prvo mešajte varjačom, a kad se svi sastojci sjedine zamesite testo rukama. Misite oko 10 minuta. Pripremljeno testo ostavite da odmara dok pripremate nadev.
Jabuke ogulite i narežite na sitne kockice. Zagrejte maslac i dodajte mu smeđi šećer. Kad se šećer otopio, dodajte jabuke i cimet. Mešajte sve dok jabuke ne omekšaju i ne puste sok, oko 15 minuta. Na kraju ih procedite, a dve kašike soka ostavite sa strane.
Testo razvaljajte i čašom odrežite krugove. Na sredinu svakog komada testa stavite kašiku nadeva pa spojite krajeve.
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Buhtle stavite u tepsiju i premažite ih mešavinom otopljenog maslaca, žumanca i soka od jabuka.
Pecite 30 do 40 minuta, a kad se ohlade posipajte šećerom u prahu.
***
BONUS VIDEO: Domaćinske Priče: Kolač od hleba sa kajsijama – 28.06.2022.
Pratite nas i na društvenim mrežama: