Evo jednostavnih, dekorativnih, lakih za pripremu i iznad svega ukusnih kanapea – koktel zalogaja od punjenih krastavaca sa pršutom i nadevom od sira.
Nema ni kuvanja ni pečenja i spremaju se na hladno. Lepo izgledaju i idealne su za neobavezne i opuštene kućne zabave.
Uz njih neizostavno ide topao osmeh, dobro raspoloženje i podrazumeva se – neko dobro pićence .
krastavci
pršut
Za nadev:
krem sir
so i krupnije mleven biber, po ukusu
malo belog luka – sitno naseckanog
malo mirođije
malo maslinovog ulja
KORAK 1: Krastavce dobro oprati, pa spravicom za guljenje skidati po dužini kožicu, na preskok sa razmacima kako bi dobili krastavac „zebru“.
Odrezati vrhove, pa krastavac rezati poprečno na kolutove debljine oko 2 cm. Svakom kolutu izdubiti semenke iz središnjeg dela.
KORAK 2 – priprema nadeva: Iseckati izdubljenu sredinu krastavca izmešati sa krem sirom, pobiberiti, posoliti po ukusu, dodati po malo belog luka, mirođije i maslinovog ulja.
KORAK 3: Izdubljene kolutove krastavca obložiti sa listićima pršute, pa preko nje u udubljenja krastavca spuštati gomilice prpremljenog nadeva. Na kraju nadev dekorisati sa listićima peršuna i malim parčićima pršute ili paradajza.
Nećete pogrešiti ako umesto pršute u krastavac stavite losos. Biće to kanape sa novim ukusom, a možete da poslužite i jedne i druge.
Prijatno, želi vam Majstor amater!
***
Pratite nas i na društvenim mrežama:
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare