Iako se može praviti cele godine ova salata je idealna u julu, avgustu i septembru.
Baš dobro „legne“ po ovim vrućinama, a još je važnije što se tada pravi od svežih, a ne zamrznutih namirnica. Zato, iskoristite ovako izdašnu sezonu.
100 g kukuruza šećerca
100 g pirinča
3 crvene paprike
so po ukusu
4 kašika maslinovog ulja
½ veze peršunovog lista
sok od pola limuna
šaka naseckanih orasa
KORAK 1: Mladi kukuruz kuvati 10-15 minuta, skinuti sa vatre i pustiti pod mlaz hladne vode i ocediti. Skuvati i pirinač, a paprike ispeći cele na plotni ili roštilju, oguliti ih pa izrezati na kockice.
KORAK 2: Spojiti skuvani pirinač, kukuruz šećerac i ispečenu papriku. Sve posoliti, dodati peršun, posuti maslinovim uljem i limunovim sokom, naseckanim orasima i sve dobro izmešati. Salatu staviti u frižider do služenja.
Ovako spremljena salata odlično se slaže sa jajima, jelima od ribe i piletine, ali i sama, kao obrok salata. Servirati je dobro ohlađenu i dekorisanu peršunom i 1-2 kriške paradajza.
Nećete pogrešiti ukoliko ovoj salati, na kraju dodate jednu kocku izdrobljenog feta sira.
Prijatno, želi Vam Majstor Amater!
Sutra:
Kuva majstor amater: Zapečeni spanać i sir, a meso po volji
***
Bonus video: Domaćinske Priče: Valdorf salata sa kozicama
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: