Nedeljni ručak za pamćenje.
Ova pita je ukusna, kalorična, jednostavna za pripremu i vaši ukućani će je jednostavno obožavati.
1 kg mlevene govedine
3 kašike crvenog luka u prahu
4 jaja
1 šolja majoneza
½ šolje pavlake za kuvanje
450 g naribanog tvrdog sira (edamer, gauda)
So, biber
Govedinu ispržite na tavi taman toliko da promeni boju pa je ocedite od viška masnoće. Umešajte crveni luk u prahu, so i biber. Kad se meso malko prohladilo dodajte naribani sir, ali ostavite dve pune šake za posipanje na samom kraju, piše Lifepress magazin.
Okruglu tepsiju namastite i uključite rernu da se greje na 175C.
U posebnoj posudi izmešajte majonez, pavlaku i jaja, malko posolite i umutite da se svi sastojci sjedine.
Na dno tepsije rasporedite meso, prelijte pripremljenom smesom od jaja, pavlake i majoneza pa sve pospite sirom koji ste ostavili i stavite na pečenje 30-35 minuta.
Pre serviranja ostavite pitu da se prohladi na sobnoj tempetraturi 10 minuta.
***
BONUS VIDEO: Domaćinske Priče: Musaka od tikvica bez mesa
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare