FotoSergii Koval / Alamy / Alamy / Profimedia

Nedeljni ručak za pamćenje.

Ova pita je ukusna, kalorična, jednostavna za pripremu i vaši ukućani će je jednostavno obožavati.

Potrebni sastojci:

1 kg mlevene govedine

3 kašike crvenog luka u prahu

4 jaja

1 šolja majoneza

½ šolje pavlake za kuvanje

450 g naribanog tvrdog sira (edamer, gauda)

So, biber

Još recepata:

Priprema

Govedinu ispržite na tavi taman toliko da promeni boju pa je ocedite od viška masnoće. Umešajte crveni luk u prahu, so i biber. Kad se meso malko prohladilo dodajte naribani sir, ali ostavite dve pune šake za posipanje na samom kraju, piše Lifepress magazin.

Okruglu tepsiju namastite i uključite rernu da se greje na 175C.

U posebnoj posudi izmešajte majonez, pavlaku i jaja, malko posolite i umutite da se svi sastojci sjedine.

Na dno tepsije rasporedite meso, prelijte pripremljenom smesom od jaja, pavlake i majoneza pa sve pospite sirom koji ste ostavili i stavite na pečenje 30-35 minuta.

Pre serviranja ostavite pitu da se prohladi na sobnoj tempetraturi 10 minuta.

***

BONUS VIDEO: Domaćinske Priče: Musaka od tikvica bez mesa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare