Foto: Instagram

Nezapamćena tragedija u kojoj je stradalo najmanje osmoro dece i čuvar škole "Vladislav Ribnikar" izazvala je tugu i nevericu u celokupnoj javnosti, a oglasili su se i brojni umetnici.

– E, moj narode, o, zemljo moja – napisala je glumica Sloboda Mićalović, a takođe je podelila status pisca Milana Ružića koji je konstatovao da je, nažalost, „bilo samo pitanje vremena kada će se nešto ovako desiti“:

– Ako nas ovakva tragedija ne ujedini i ne natera da dobro razmislimo do čega su doterale ove „vrednosti“ koje već dvadeset godina baštinimo, onda ne zaslužujemo da opstanemo kao narod – naveo je Ružić, uz poruku:

– Pobacajte televizore, ostavite telefone, skinite se bar na trenutak sa mreža, vaspitavajte i grlite svoju decu, vidite li koliko roditelja od jutros to više nikada neće moći da uradi.

Glumica Jasna Đuričić podelila je status „Booke“ u kojem stoji:

– Razgovarajte sa svojom decom. Pogledajte nekada šta prate i lajkuju na Instagramu i Tik Toku, Nemojte da ih prepuštate Pinkovima, Košavama, i ostalim Informerima… Puštajte im dobre stvari, učite ih da razmišljaju svojom glavom. Škola više ne izgleda kao sigurno mesto. A tako je zbog onoga što deca donose iz kuće.

View this post on Instagram

A post shared by Bookastore (@bookastore)

Jelena Stupljanin stavila je emotikon polomljenog srca i apelovala na sve koji mogu da doniraju krv za povređenu decu iz škole „Ribnikar“. Apele su uputili i Petar Benčina, Isidora Simijonović, Milena Radulović…

Gordan Kičić stavio je sliku sveće koja gori, dok su mnogi podelili zatamnjene fotografije. Viktor Savić je kratko napisao: „Krivi smo svi“, a dramski pisac i profesor Nebojša Romčević konstatovao je:

– Posle ovog uzasa u „Ribnikaru“ sve je besmisleno. Ovako dalje ne smemo, ovako dalje ne možemo, ovako dalje sebi ne možemo da opraštamo.

Bonus video: Masovna pucnjava u osnovnoj školi na Vračaru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar