predstava Pariski bal Foto:Beogradski festival igre

Kao uvod za 20. Beogradski festival igre (17. mart - 13. aprila) sinoć je u Bioskopu Balkan odigrana poslednja od ukupno 53 predstave kompanije Blanke Li iz Pariza. Dugoočekivani VR spektakl videlo je tokom šest dana - 580 ljudi.

Produkcija koja je ponela Zlatnog lava venecijanskog Filmskog festivala i koju će ove godine otkriti i publika čuvene filmske smotre u Kanu, utemeljena je na različitim scenama zabave u kojima učesnici igraju u viruelnoj realnosti. To je tehnologija koja svakom od ukupno 10 gledalaca u modulu dopušta da uroni u nepostojeći, digitalno kreirani svet.

predstava Pariski bal Foto:Beogradski festival igre

Kostime za ovo neverovatno iskustvo potpisuje modna kuća „Šanel“, tako da svi učesnici nose kreacije visoke mode po svom izboru. Igrači vode publiku kroz prostor, kako niko ne bi izgubio deo scenarija, međutim – svako je slobodan da na svoj način uživa u zabavi.

predstava Pariski bal Foto:Beogradski festival igre

U kratkom obraćanju publici i novinarima putem video linka, Blanka Li je sinoć rekla da je „Beograd prigrlio Pariski bal“ i da je „zahvalna Aji Jung i Beogradskom festivalu igre što su u svoj program uvrstili baš ovu produkciju i imali hrabrosti da prikažu jednu sasvim novu pozorišnu formu.“

– Veoma sam srećna, kao i ceo moj tim koji je realizovao predstavu, da smo se sreli sa publikom u Srbiji i podelili ovo neverovatno iskustvo – rekla je Li.

predstava Pariski bal Foto:Beogradski festival igre

Nakon „Pariskog bala“, 20. Beogradski festival igre započinje svoj glavni program 17. marta predstavom holandske trupe Introdans. Do kraja manifestacije, odnosno do 13. aprila, publika će pratiti nastupe 17 trupa iz 11 zemalja na scenama u Beogradu i Novom Sadu.

Bonus video: U Madlenijanumu 19. Beogradski festival igre

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar