Foto:Antonio Ahel/ATAImages

Visoki trgovački sud doneo je odluku s kojom se ukida privremena mera Jasenku Houri i Mladenu Bodalcu da ne smeju da koriste ime Prljavo kazalište.

U poslednjih nekoliko meseci trzavice između Tihomira Fileša i Jasenka Houre oko prava na korišćenje imena Prljavo kazalište nisu prestajale, a posle privremene mere i zabrane korišćenja imena Prljavo kazalište i sličnih, Jasenku Houri i bendu ta ista mera je sada ukinuta, potvrdio je frontmen.

– Visoki trgovački sud preinačio je odluku Trgovačkog suda. Privremena mera je ukinuta. Više nema zabrane korišćenja imena – kazao je advokat Toni Nogolica, koji zastupa Houru za Večernji List.

I Houra je potvrdio da je dobio istu informaciju.

Foto:Antonio Ahel/ATAImages

– Vest me je zatekla u MUP-u, dok sam menjao dokumente. Nisam čovek koji nema reči, ali ne znam šta bih rekao. Sada bih voleo da se vidim s ostalim članovima benda, ne moramo da govorimo već samo u tišini da sedimo. Među nama nema zle krvi, ali bilo bi nezgodno da smo morali da idemo s imenom Houra grupa, jer svi znamo da to nismo – rekao je.

Podsetimo, trgovački sud na traženje Tihomira Fileša, bubnjara i menadžera Prljavog kazališta kao vlasnika žiga, izdao je privremenu meru prema kojoj Houra i Bodalec pod pretnjom novčane kazne nisu smeli do kraja odvojenog sudskog postupka da nastupaju pod imenom Prljavo kazalište, pa su nekoliko nastupa odradili pod imenom Houra Grupa. Ceo slučaj je otišao na Visoki trgovački sud koji je sada ukinuo tu privremenu meru.

– Da li će druga privremena mera stupiti na snagu zavisi samo o mom viđenju daljeg toka sudskog procesa. Ovde se samo radi o privremenoj meri, a jedina važna je presuda u odvojenom sporu koji tek sada započinje pred istim sudom o zaštiti i povredi vlasništva mog žiga Prljavo kazalište. On je uostalom već u toku, pa ga tako i ne mogu komentarisati do njegova završetka – kazao je Tihomir Fileš za „Jutarnji list„.

Bonus video: Koncert Iron Maidena u punoj Areni