Džud Lou je zasijao na Lidu svojim snažnim nastupom kao FBI agent koji se bori protiv neonacističkih terorista u aktuelnom kriminalističkom trileru "The Order" Džastina Kurcela.

Film „Order“ je na premijeri na Venecijanskom filmskom festivalu izazvao sedmominutne ovacije. Pre prikazivanja filma, Džud Lou, se fotografisao sa obožavaocima na crvenom tepihu ispred „Palazzo del Cinema“, piše „Varajeti“.

Kada su se svetla upalila, Lou je blistao dok su on, reditelj Kurcel i kolege glumci Nikolas Holt, Taj Šeridan i Džurni Smole mogli da uživaju u gromoglasnim aplauzima koji su trajali sedam minuta, a mogli su trajati i duže da nisu napustili bioskop mašući još uvek oduševljenoj publici.

Film, zasnovan na istinitim događajima, smešten je u Ajdaho 1983. godine i prati usamljenog FBI agenta koji istražuje niz sve nasilnijih pljački banaka i krađa automobila, dolazeći do spoznaje da su to delo grupe opasnih domaćih neonacističkih terorista, inspirisanih radikalnim vođom Robertom Džejem Metjusom, kojeg igra Nikolas Holt, a koji planiraju rat protiv vlade SAD.

„The Order“ je adaptacija knjige „The Silent Brotherhood“ iz 1989. godine autora Kevina Flina i Garija Gerharta.

Džud Lou je govorio o važnosti ovog filma u vremenu kada krajnje desničke ideologije ponovo jačaju.

„Nažalost, relevantnost filma govori sama za sebe,“ rekao je. „Ovo je delovalo kao delo koje je sada neophodno napraviti. Uvek je zanimljivo pronaći delo iz prošlosti koje ima neku relevantnu vezu sa današnjicom.“

Lou je prethodno bio u Veneciji 2016. godine zbog satirične serije „Mladi papa“.

Bonus video: Otvaranje Venecijanskog festivala i poznati na crvenom tepihu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar