Foto: Privatna arhiva

Izložba "Soul Kitchen", na kojoj će biti predstavljeni akvarelisani crteži beogradske umetnice Sonje Gajić , biće otvorena 24. oktobra u galeriji "Haos", u Dositejevoj ulici 3. Izloženi akvareli čine novu seriju radova umetnice koja, uprkos tome što je vajarka po profesiji, besprekornom vizuelnom senzualnošću, nastavlja da gradi i svoj autentični, provokativni i smeli likovni opus. Izložbu će otvoriti dramska umetnica Vanja Ejdus u 20 sati.

Foto: Privatna arhiva

„Sonjina kuhinja je puna začina koji golicaju naša osećanja, ukusna je i kalorična, sa dozom humora koji je balasnira tek toliko da svet i sebe ne shvatimo preozbiljno. Ova gozba je otvorena za sve gurmane, i poziva nas da volimo, plačemo, smelo koračamo u sopstvenoj koži i uživamo u ukusima života bez žaljenja i griže savesti. Iako vajarka po vokaciji, u poslednjih nekoliko godina Gajićeva dosledno gradi uzbudljivi opus radova na papiru“, reči su kojima istoričarka umetnosti Ksenija Marinković opisuje predstojeću izložbu.

„Lagan kao šarena laža“, Foto: Privatna arhiva

„Svaka slika je simbol koji bivstvuje u bezvremenom neprostoru, i podstiče na promišljanje o onome što je duboko u nama, dok nam istovremeno pruža zadovoljstvo svojom besprekornom vizuelnom senzualnošću.  U stvaralačkom procesu ona ponovo konstruiše proživljene događaje i uspostavlja nove relacije. U odnosu na aktuelni trend praktikovanja prezaštićenosti, prisni zagrljaji i neobuzdane strasti koje razaraju telo čine Sonjiin rad smelim i provokativnim. Savremeni sistem vrednosti ne dozvoljava slabost i neracionalnost“, navodi Marinkovićeva.

„Narcis“, Foto: Privatna arhiva

Galerija „Haos“ takođe najavljuje prestojeću izložbu crteža, koje direktorka Borka Božović opisuje kao “ čulne, provokativne i likovno tako komponovane da se jasno vidi voluminoznost, osećaj za formu, bilo ljudskog ili životinjskog tela, ali osećaj za boje, kontraste i zvuke“.

„Flower joke“, Foto: Privatna arhiva
„Comfort zone“,Foto: Privatna arhiva

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar