Narodno pozorište Užice, Užice, predstava Perplex, Perpleks
Foto: Slavica Panić/Nova.rs

Jugoslovenski pozorišni festival „Bez prevoda“ u Užicu, planiran je za početak novembra, ali trenutna epidemiološka situacija ne ide u prilog planovima i zakazivanju datuma, kaže za Nova.rs umetnički direktor Narodnog pozorišta Užice Nemanja Ranković.

– Selektori Bojan Munjin i Zoran Stamatović su obavili svoj posao, sve je spremno ali još uvek ne izlazimo u javnost jer ne znamo kako će se trenutna situacija odvijati. Ja se nadam da će za nedelju dve sve biti jasnije pa ćemo i medijski tačnije moći da informišemo javnost kada ćemo saopštiti selekciju pa će građani biti upoznati sa repertoarom i pratećim programom – kaže za Nova.rs umetnički direktor Narodnog pozorišta Užice Nemanja Ranković.

Nemanja Ranković Nemanja Ranković. Narodno pozorište Užice, Užice, predstava Perplex, Perpleks
Nemanja Ranković Foto: Slavica Panić/Nova.rs

On dodaje da postoji velika želja da se festival vrati u pređašnje stanje.

– Biće sedam takmičarskih predstava ali za sada, predstave u čast nagrađenih neće biti. Biće bogat prateći program i to je sve što u ovom trenutku mogu da kažem. To je regionalni festival koji uključuje predstave iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne gore i biće zastupljene predstave iz svih ovih zemalja – potvrdio je za naš portal Nemanja Ranković.

Jugoslovenski pozorišni festival „Bez prevoda“, prošle godine je odložen pa je realizovan u junu. Festival je regionalna smotra najboljih pozorišnih predstava u tekućoj sezoni, a održava se u Užicu u novembru svake godine.

Narodno pozorište Užice, premijerom predstave „Perplex“ po tekstu Mariusa fon Majenburga u režiji Gorana Golovka ,  sutra započinje novu pozorišnu sezonu.

Bonus video: Počeo jesenji 18. Beogradski festival igre

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar