Milan Vlajčić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Novinar, književnik i kritičar Milan Vlajčić biće kremiran u sredu, 16. februara, na Novom groblju. Ispraćaj u kapeli biće održan u 12.30 časova.

Vlajčić je preminuo iznenada juče u Beogradu u 83. godini.

„Nema dana da nas ne pogodi takva grozna vest, kao što je ova o smrti Milana Vlajčića. Ovo je gore nego užas, gotovo nepodnošljiivo“, rekao je s tugom za Nova.rs akadamik Ljuba Simović.

„Čitao sam kritike Milana Vlajčića skoro 50 godina“, priseća se pisac Mihajlo Pantić novinara, publiciste, kritičara Milana Vlajčića, koji je preminuo iznenada večeras u 83. godini u svom domu u Beogradu. I to istoga dana kada je u dnevnim novinama „Nova“ i na portalu Nova.rs, čiji je kritičar bio od samog starta sajta, objavljen poslednji njegov kritički prikaz – onaj knjige Puriše Đorđevića.

Prijateljstva sa Vlajčićem seća se i Žikica Simić.

„Milan Vlajčić je prvi dobio nagradu Fondacije ‘Tanja Petrović’, a ja sam dobio drugi. Tako da je on meni uručio tu nagradu pošto je takva procedura. Inače smo se poznavali pošto smo obojica ljubitelji muzike, filma i književnosti, pa smo se tu i tamo sretali, učestvovali na raznoraznim tribinama, i pričali pre i posle tih tribina…“, kaže muzički kritičar i psiholog Žikica Simić za Nova.rs prisećajući se svojih susreta sa novinarom i kritičarem Milanom Vlajčićem.

Bonus video: Milan Vlajčić – Svinjarija sa litijumom raskrinkala je režim

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar