Foto:Lev Radin/Pacific Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jedan od najslavnijih britanskih kompozitora i potpisnik nekih od najdugovečnijih mjuzikala na Vest endu i Brodveju Endru Lojd Veber otpustio je glumačku postavu svog muzičkog komada "Pepeljuga" samo nekoliko minuta pre nego što je trebalo da izađu na scenu.

Otkazi su usledili, kako tvrde glumci, dok su se spremali da izađu na scenu „Džilijan Lin“ teatra u londonskom Koven gardenu. Rečeno im je, kako su objavili na društvenim mrežama, da se mjuzikl više neće igrati u Londonu, na Vest endu.

A sve to bez obrazloženja slavnog 74-godišnjeg kompozitora Endrua Lojda Vebera i njegove teatarske kompanije, tvrde, kako je preneo „Dejli mejl„, umetnici.

Komad „Pepeljuga“ ubuduće će se izvoditi na Brodveju, javio je „Dedlajn„. Tačnije od februara naredne godine, iako je Endru Lojd Veber prošlog leta izjavio kako mu ne pada na pamet da „premesti“ mjuzikl na njujoršku pozorišnu scenu.

Zvanično poslednja predstava „Pepeljuga“ biće odigrana u Londonu 12. juna. Za razliku od nekih drugih mjuzikala koje je potpisao Veber ovaj će biti jedan od najnedugovečnijih. Nije izvođen ni godinu dana, a i sve vreme je ova produkcija bila suočena sa silnim problemima.

Mjuzikl „Pepeljuga“ trebalo je premijerno da bude prikazan još u avgustu 2020. Međutim, zbog pandemije sve je pomereno za gotovo godinu dana, a potom je prošlog juna dok su teatri u Velikoj Britaniji još uvek bili pod „korona restrikcijama“, što se naročito odnosilo na velike produkcije, Endru Lojd Veber, autor popularnih mjuzikala „Evita“, „Mačke“, „Čarobnjak iz Oza“ ili „Isus Hrist superstar„, poručio britanskoj Vladi i establišmentu:

– Uhapsite me, ali ja otvaram svoj teatar, pa makar me sačekale poplave i pakao!

Foto:Anthony Harvey / Shutterstock Editorial / Profimedia

I posle premijere u junu „Pepeljuga“ nije baš slavno počela da živi svoj život. Samo što je izvedena po prvi put jedan od članova ekipe dobio je koronu, pa predstava neko vreme nije izvođena. Već u decembru u toj zemlji su uvedene nove restriktivne mere zbog novog talasa koronavirusa. I sva izvođenja bila su odložena više od dva meseca – sve do februara ove godine.

Mjuzikl je, pride, sve vreme izvođen uz ograničeni kapacitet gledališta, a britanski mediji su izveštavali da je nedeljno „Pepeljuga“ bila na gubitku od čak stotinu hiljada funti.

Kao što neki od vas znaju, upravo smo informisali kreativno-produkcijski tim o kraju izvođenja mjuzikla, a uskoro će uslediti i zvanično pres saopštenje. Hvala vam za nemerljivi doprinos predstavi. Trebalo bi da svi budemo ponosni na ono što smo postigli zajedno i da se radujemo ponovnom ukrštanju puteva“, bilo je sve što je Veberova teatarska kompanija imala da kaže članovima ekipe „Pepeljuge“.

Glumica Samer Stralen koja je trebalo da zaigra u novoj glumačkoj postavi „Pepeljuge“ objasnila je u video klipu na Instagramu da je za „ukidanje“ predstave saznala iz novina, kao i da je prethodno odbila druge role kako bi se pojavila u Veberovom mjuziklu.

Glumica Keri Houp Flečer, koja je do sada igrala Pepeljugu, saznala je da je predstavi kraj od kolega:

– Nemam reči. A i svi me savetuju da je bolje da ništa ne kažem…

Portparol Veberove kompanije „Really Useful Group“ saopštio je, s druge strane, da su svi glumci kontaktirani, ili uživo, ili putem telefona, odnosno mejla pre nego što se vest o „smrti“ mjuzikla na londonskom Vest endu pojavila u medijima.

Međutim, glumci su, nakon ove iznenadne vesti ne samo u šoku, već se čini kao da su „ujedinjeni u besu“. I generalni sekretar pozorišnog sindikata „Equity“ Pol Fleming izjavio je da je način na koji su umetnici i članovi ekipe saznali za „skidanje predstave“ s repertoara „neviđen napad na dostojanstvo!“

Bonus video: Premijera Priče sa zapadne strane

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar