Scena iz filma Najgora osoba na svetu Foto:MCF MegaComFilm

Bezgranična sloboda, ljubavni pokušaji, karijera, pritisak da se osnuje porodica, po čemu se glavna juankinja Džuli razlikuje od omladine bilo gde u svetu? Filmsko ostvarenje norveškog reditelja Joakima Trira "Najgora osoba na svetu" podeljeno u dvanaest poglavlja od danas je u bioskopima širom zemlje.

Reditelj Joakim Trir se vraća na veliko platno sa još jednom savremenom pričom o potrazi za identitetom smeštenom u Oslo. Četvorogodišnja je hronika života Džuli koja ispituje njen odnos prema ljubavi, smislu života i karijeri. Jedne večeri na žurci upoznaje šarmantnog Eivinda i sa njim se upušta u vezu ostavljajući dugogodišnjeg partnera Aksela. Na tom putu Džuli sebe preispituje da li je to bila dobra odluka.

Scena iz filma Najgora osoba na svetu Foto:MCF MegaComFilm

Renata Reinsve, glavna glumica u filmu, osvojila je nagradu za najbolju žensku ulogu na prošlogodišnjem izdanju festivala u Kanu, gde je Evropu, pa i svet zasenila svojom prirodnom glumom, kojom da gotovo bez reči uspeva da prenese emociju nesnađenosti, neodlučnosti, grešaka i pobede. Svojim revolucionarnim i kompleksnim performansom iznela je lik Džuli koja naizgled velikog broja karijernih, ljubavnih mogućnosti, ipak, ne može da se odluči za to šta je ispravan put te se postavlja pitanje da li je ona zbog toga najgora osoba na svetu?

Reditelj Joakim Trir poznat po ostvarenjima koje slave svu lepotu Osla, je ne nakon „Repriza“ i „Oslo, 31. avgust“, snimio „Najgoru osobu na svetu“ kao završetak triologije koja predstavlja odu glavnom gradu Norveške. U svakom od ovih filmova glavnu mušku ulogu imao je Anders Danielsen Lie.

Film „Najgora osoba na svetu“ je za 2022. godinu nominovan za nagradu Oskar u kategoriji za najbolji film van engleskog govornog područija.

Bonus video: Mads Mikelsen sa fanovima u Sarajevu 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar