Foto: Promo

Činjenica da su albumi ponovo u prodaji govori da je "Mascom" ostvario uspeh u sporu tj. da je doneta pravosnažna odluka u našu korist, poručili su iz ove izdavačke kuće za naš portal reagujući na saopštenje Zadužbine Milana Mladenovića koja je između ostalog navela da "ne poštuju autora, prava i zakon jer prodaju četiri albuma EKV".

„Mascom“ dalje neće polemisati oko ove teme u javnosti, jer im je, kako su istakli u saopštenju za naš portal, „jedino važno da muzika EKV-a bude dostupna publici“.

Podsetimo, izdavačka kuća je juče objavila da su, pored remasterizovanih albuma „Ljubav“, „Samo par godina za nas“, „Dum Dum“ i „Neko nas posmatra“, u prodaji i posebna audiofilska izdanja štampana na 180 gramskom kolor vinilu. Ova izdanja su limitirane serije, a kao poseban kuriozitet, pored već postojećeg, oslikanog, inner sleeva, dodat je i poster čiji je autor naš priznati umetnik Vuk Vidor. Svi vinili iz ove serije su na prozirnim, obojenim, vinilima.

Na ovu informaciju reagovala je Zadužbina Milana Mladenovića koja je inače u nekoliko sudskih sporova sa Mascomom zbog povrede autorskih i interpretatorskih prava članova benda EKV.

– Slučajno ili ne, nekoliko dana nakon prve objave fotografije test-vinila koji će biti u zvaničnom boks-setu – kompanija MASCOM je na svom sajtu i u medijima najavila ponovnu prodaju četiri albuma iz kataloga benda Ekatarina Velika. Ti albumi su inače predmet nekoliko dugugodišnjih sudskih sporova koji su još uvek u toku. S obzirom na pravnu težinu i snagu dokaza koje smo predstavili sudu i izjave svedoka koji su učestvovali u stvaranju tih albuma i pesama – ne sumnjamo da će presude u tim sporovima zadovoljiti pravdu i da ćemo dokazati da borba za poštovanje zakona ne može biti uzaludna, čak ni u Srbiji – istakli su u saopštenju iz Zadužbine.

Bonus video: Izložba u čast Margite Magi Stefanović 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar