JA SAMO RADIM SVOJ POSAO - Isidora Branković Foto: Promo/U10

Stručno vođenje kroz izložbu "Ja samo radim svoj posao" Isidore Branković i razgovor s kustoskinjom Jovanom Trifuljesko biće održani 2. marta u 13 časova u Umetničkom prostoru U10.

Izložba Isidore Branković traje već desetak dana u U10, a na postavci u ovom beogradskom prostoru umetnica iz Banja Luke predstavlja radove koji „govore u jeziku intuitivnog, ritualnog i ironičnog“.

Nastali su, kako je zabeležila kustoskinja Jovana Trifuljesko, kroz proživljeno iskustvo, i u njima se pojavljuju lica roditelja, prijatelja i rođaka umetnice.

– Iako počinju od individualnog doživljaja, narativi video radova se nadimaju i prerastaju u oštra zapažanja, kritike i podsmeh savremenim društvenim, političkim i ekonomskim normama. U stejtmentu o radovima „Voli me do kraja“ i „Plač epizodista“ Branković izjavljuje: „Gledajte svi u mene, da mogu da glumim veliku umjetnicu“.

Izložba, „Ja samo radim svoj posao” Isidore Branković Foto: Promo

Isidora Branković nagrađivana je više puta za svoje radove, koji su izlagani u BiH i inostranstvu. Izražava se kroz performans, video umetnost, fotografiju, instalaciju i slikarstvo. Ppre dve godine osnovala je i Vagon Gallery, s željom da se napravi profesionalna saradnja na relaciji galerija – umjetnik. I zato ta galerija promoviše, edukuje i radi na podizanju kvaliteta produkcije dela mladih umetnika iz oblasti savremene i angažovane umetnosti. Branković se bavi i kustoskom praksom i pisanjem i neprestano traga za novim izražajnim formama.

Izložba „Ja samo radim svoj posao“ trajaće do 9. marta u U10.

Bonus video: Moje telo moje delo, izložba 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar