The Marvels Foto: Promo

Portal "Deadline" analizirao je troškove i zaradu prošlogodišnjih blokbastera koji su u bioskopima doživeli ogromne finansijske neuspehe. Prema njihovom izveštaju, "Dizni" je prošle godine izgubio čak 628 miliona dolara jer je imao četiri visokobudžetna promašaja, a najgori od njih bio je film "Kapetan Marvel 2".

Iako je superherojski film „Kapetan Marvel“ iz 2019. godine zaradio više od milijardu dolara, njegov prošlogodišnji nastavak zaradio je samo 218 miliona dolara. Kada se zbroje troškovi produkcije i marketinga, „Dizni“ je na „Kapetan Marvel 2“ potrošio 455 miliona dolara, što znači da je studio ostao u minusu od 237 miliona dolara, prenosi „Index.hr“.

Pored ovog filma, „Diznijevi“ najveći prošlogodišnji promašaji bili su „Indijana Džons i artefakt sudbine“, na kojem je studio izgubio 143 miliona dolara, animirani film „Wish“, koji je doveo do gubitka od 131 miliona dolara, i horor-komedija „Haunted Mansion“, na kojoj je „Dizni“ izgubio 117 miliona dolara.

Mnoge je obožavatelje iznenadilo kada su saznali da je „Kapetan Marvel 2“ prošao gore od „DC-jevog“ filma „The Flash“, za koji se verovalo da je najveći prošlogodišnji promašaj. Naime, studio „Warner Bros.“ na superherojskom filmu s Ezrom Milerom izgubio je 155 miliona dolara.

Bonus video – Gost: Vladimir Perišić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare