Foto: Promo

Profesionalna scena na rumunskom jeziku Narodnog pozorišta „Sterija“ u Vršcu u nedelju, 5. februara u 20 časova premijerno će izvesti čuvenu komediju Pitera Кviltera „Slavna“ koju je adaptirao i režirao Stefan Sablić.

To je istinita priča o Florens Foster Dženkins, poznatoj kao najgora pevačica na svetu, koja je četrdesetih godina u Njujorku bila je omiljena muzička atrakcija. Paradoksalno, proslavila seoperskom karijerom, iako nije umela da peva. Кomad prati njen život u vreme kada dostiže vrhunac – nastupom u Кarnegi holu.

Florens će tumačiti vršačka glumica Monika Boldovina Bugle. U predstavi takođe igraju Darie Doklean kao Кozme Mek Mun, Otilia Peskariu u ulozi Doroti, Кorina Troća kao Gospođa Verinder Gadž i Tamara Tamči Toskić u ulozi Marije.

„Biću zadovoljan ako smo na neki način uspeli da osvetlimo tu ljupku korupciju kojom se Gospođa Dženkins bavila, tu čarobnu reč mito koja otvara sva vrata. Hteli smo da napravimo komediju sa puno smeha u kojoj gledamo realnost kao apsurd a onda prepoznajemo da i sami živimo u realnosti apsurda“, istakao je Sablić.

Ovaj brodvejski šou i veliki pozorišni hit, prvi put je izveden u Londonu, na Vest Endu 2005. godine, kada je bio nominovan za prestižnu nagradu „Lorens Olivije” kao najbolja nova komedija.

Bonus video: Milena Marković o operi „Deca“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar