Gordana Goncić, BELEF
Gordana Goncić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Gordana Goncić postavljena je za vršioca dužnosti upravnice Ateljea 212, potvrđeno je portalu Nova.rs.

Dramaturškinju Gordanu Goncić Skupština grada Beograda imenovala je juče za novog vršioca dužnosti direktora teatra Atelje 212.

Goncić, za koju se dugo spekulisalo da će biti nova sekretarka za kulturu Grada Beograda, je, ipak, preuzela dužnost od prethodnika na funkciji upravnika Ateljea 212, prevodioca Novice Antiće.

Ko je Gordana Goncić

Gordana Goncić je rođena 6. septembra 1963. godine u Nišu. Osnovnu školu i Petu beogradsku gimnaziju završila je u Beogradu. Diplomirala je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1988. godine. Samo šest godina kasnije došla je u Atelje 212, gde je postala stalni dramaturg. Radila je kao dramaturg na 60 predstava u matičnom i drugim teatrima. Iz Ateljea je otišla 2017. u Kulturni centar Beograda…

Ovo nije prva visoka funkcija na koju je Goncić postavljena. U prethodnih nekoliko godina obavljala je dužnost v.d. direktora Kulturnog centra Beograda i dramaturga u toj instituciji, potom od 2019 i podsekretarke za kulturu Grada Beograda, a takođe je u odborima Oktobarskog salona i BELEF-a.

Suprug Gordane Goncić, Svetislav je, podsetimo, prvi čovek Narodnog pozorišta u Beogradu, a njihova ćerka Isidora Goncić zaposlena je kao reditelj u Ateljeu 212.

Bonus video: Atelje 212

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare