Foto: Promo

Centar za promociju stvaralaštva i studio vizuelnih umetnosti "Zastava je pala na nas" organizuje prvi festival u svojim prostorijama od 21. do 23. jula sa željom da slavi umetnost, kulturu, književnost i poeziju u srcu Beograda u Knez Mihailovoj ulici.

Večerašnje otvaranje od 19 časova biće u znaku fotografije. Posetioci će moći da pogledaju izložbu fotografija koje su pristigle na konkurs do 15. jula. Tročlani žiri izabrao je 50, a tri najbolje biće nagrađene. Foto konkurs pod nazivom „Boje se ne boje“ imao je za cilj da okupi sve ljubitelje fotografije, a bio je otvoren za fotografije uslikane mobilnim telefonom, tako pružajući priliku svima – entuzijastima, amaterima, onima koji imaju ambicije da se bave fotografijom, da dobiju priliku da svoja dela prikažu široj publici.

Prva nagrada za najbolju fotografiju je samostalna izložba u Galeriji „Trag“, druga nagrada je mobilni telefon VIVO X90 PRO, a treća VIVO bežične slušalice TWS AIR.

Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

U okviru festivala „Zastava je pala na nas“ u subotu 22. jula će se održati radionica Darka Omčikusa za sve ljubitelje likovne umetnosti. Najbržih sedam imaće priliku da radi sa Omčikusom od 12 do 16 časova u prostorijama centra. Takođe, organizovano je 20 mesta za publiku.

Omčikus će držati radionicu posebne tehnike umetnosti – vajanje portreta u voću, inspirisano radom svetski poznatog umetnika Guiseppea Arcimbolda.

Foto: Promo

Treći dan festivala, u nedelju 23. jula, rezervisan je za knjizevnost i poeziju. Od 17 časova govoriće se o knjizevnosti za decu i mlade (Dejan Aleksić, Aleksandra Jovanović, Stefan Tićmi). U prvom delu programu radiće se analiza srpske književnosti za decu i čitalačke potrebe današnje dece.

Od 19 časova tema će biti poezija, danas. Učestvuju Jana Aleksić, Aleksandra Batinić, Bojan Marković, Milan Jovanović, a razgovore sa autorkama i autorima vodi Dejan Aleksić, glavni i odgovorni urednik „Povelje“. U drugom delu programa tema su poetička kretanja u najnovijoj srpskoj poeziji, a navedeni autori čitaće svoje stihove iz knjiga objavljenih u „Povelji“.

Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Bonus video: Izložba Vuka Vidora

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar