Foto: Shutterstock/Flystock

Vlasnica automobila Tesla Model 3 je uverena da joj je Autopilot spasio život, jer je vozilo preuzelo kontrolu nakon udesa pri brzini od 110 km/h, stabilizovalo situaciju i bezbedno se zaustavilo.

Često smo u prilici da vidimo video snimke koji pokazuju kako je napredni sistem asistencije pogrešio ili čak izazvao udes, ali kada takav sistem zapravo odradi posao kako treba i spreči udes, ili u slučaju ako se isti desi, smanji štetu na automobilu i spreči povrede putnika, tada to nije među glavnim vestima.

Međutim, sada smo u prilici da vidimo jednu takvu situaciju. Vlasnica Tesle Model 3 je vozila auto-putem brzinom od oko 110 km/h, kada je osetila iznenadan i jak udarac sa zadnje strane. Vozač Dodge Chargera je skrenuo iz svoje trake i velikom brzinom se zabio u Teslu. Vlasnica Tesle je bila u šoku, pa je sklonila ruke sa upravljača, a nakon toga se uključio Autopilot koji je preuzeo kontrolu nad automobilom i bezbedno ga zaustavio.

Vozač Chargera nije došao da proveri u kakvom je stanju žena koja je vozila Teslu. Kada je policija došla na lice mesta, on je izjavio da je ona njega udarila, ali je ipak dobio kaznu. Vlasnica Tesle nije bila u prilici da u tom trenutku pokaže video snimak iz vozila, ali će moći da ga dostavi sudu kao dokaz.

Što se štete tiče, osiguravajuća kompanija je otpisala oštećeni Model 3 i vlasnici dala 15.000 dolara više nego što je ona platila za svoj električni automobil godinu dana ranije. Ona će ponovo kupiti Teslu jer insistira da je to najbezbedniji automobil koji je ikada imala.

Pored ove situacije, u objavljenom video snimku ima još nekoliko udesa koji prikazuju sposobnosti sistema autonomne vožnje.

Bonus video: Dovoljan je bio trenutak nepažnje, pa da Tesla završi u reci

Komentari

Svi komentari (0)