Foto: Shutterstock/Flystock

Jedan vlasnik Teslinog automobila koji je opremljen najnovijim FSD Beta sistemom autonomne vožnje, objavio je video snimak koji prikazuje kako ova funkcija može biti opasnost po sve učesnike u saobraćaju.

Tesla je pionir autonomne vožnje, i njihov Autopilot sistem je jedan od najnaprednijih u automobilskoj industriji. Američka kompanija želi još više da ga unapredi, pa su pojedinim vlasnicima njihovih vozila ponudili Full Self-Driving Beta uslugu, koja donosi neke nove opcije autonomne vožnje.

I dok su mnogi vozači impresionirani ovim sistemom, jedan od njih se našao u prilično nezgodnoj situaciji koju je uspeo da zabeleži kamerom.

Naime, tokom vožnje od 7 kilometara koja je trajala 22 minuta, sistem je više puta zakazao, kršio saobraćajna pravila i generalno uticao na to da automobil bude opasnost na putu.

Srećom, vozač je sve vreme pažljivo pratio šta se dešava, vršio korekcije volanom i po potrebi kočio.

Pogledajte kako to izgleda:

Koliko je novi sistem autonomne vožnje neispravan i opasan svedoči i činjenica da je američka kompanija opozvala preko 53.000 automobila sa FSD Beta funkcijom. Razlog se krije u mogućnosti da automobil nastavi da se sporo kreće pored znaka za obavezno zaustavljanje.

Bonus video: Vozimo žutom trakom, ocenjujemo pešake i testiramo novi BMW M240i 

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook Twitter Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare