Foto: Alfa Romeo

Ovo je drugi put da u izboru nemačkog auto-magazina “Auto Zeitung”, italijanski “alfa romeo stelvio quadrifoglio” osvoji prvo mesto među brojnim rivalima i okiti se titulom "SUV godine".

Redizajnirani model Alfa Romea, “stelvio”, osvojio je prvu nagradu u kategoriji SUV modela u izboru nemačkog automobilskog magazina “Auto Zeitung” i to drugi put u roku od dve godine. Nagrada „SUV godine“ pripala je verziji „quadrifoglio“ od 375 kW (510 KS), i ovog puta snažni krosover je nadjačao 11 konkurenata, među kojima su bili opasni rivali velikih nemačkih, italijanskih i britanskih brendova.

Foto: Alfa Romeo

Saznajte još:

Podsetimo da atraktivni model pogoni V6 bi-turbo benzinski motor, razvijen u saradnji sa Ferarijem.

Sa 510 KS do 100 km/h stiže za 3,8 sekundi, dok je maksimalna brzina 283 km/h. Takođe, opremljen je pogonom na sva četiri točka, dok je raspodela težine idealnih 50/50.

“Stelvio QV” koristi aktivno oslanjanje sa elektronskom kontrolom amortizera (AlfaTM Active Suspension), a tu su i poznati Alfini D.N.A. režimi vožnje, gde se ističe novi trkački „Race“ mod.

Foto: Alfa Romeo

Ne zaboravimo da je nedugo nakon premijere “alfa romeo stelvio quadrifoglio” postavio rekord na legendarnoj stazi Nordšlajfe, Nirburgring za najbrži krug u kategoriji serijskih SUV modela.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (2)