Podeli
Audi
Foto: Promo

Da bi se što pre uskladili sa sve strožim evropskim normama u vezi emisije štetnih gasova, proizvođači automobila moraju da deluju brzo. Da su u Audiju ovo “brzo” dobro razumeli, govori novi V8 TFSI benzinski motor, koji će u luksuznim SUV modelima SQ7 i SQ8 zameniti snažni TDI i omogućiti im ubrzanje do 100 km/h za 4,1 sekundu.

Novi agregat donosi više snage, pa će dva SUV modela prvi put imati više od 500 KS. Preciznije, performanse ovog dvojca približnije su sportskim dvosedima, nego velikim SUV modelima, pogotovo u slučaju SQ7, koji može da primi i do sedam putnika. Ipak, novi agregat, zapremine četiri litre, raspolaže sa 507 KS i 770 Nm obrtnog momenta, što omogućava ubrzanje do “stotke” za svega 4,1 sekundu. Najveća brzina elektronski je limitrana na 250 km/h.

Audi
Foto: Promo

Snaga se prenosi na sve točkove putem osmostepenog tip-tronic menjača, a važna novina je da su sportsko vazdušno oslanjanje i upravljanje na svim točkovima, sada u okviru standardne opreme.

Ekskluzivno za kupe-SUV SQ8, na raspolaganju su dodatni sistemi za dinamičnu vožnju, koji koriste aktivnu stabilizaciju karoserije prilikom brze vožnje kroz krivine, kao i sportski diferencijal.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar