Podeli
Foto: Renault/Promo

Renoov prvi kupe-SUV predstavlja i jedan od prvih modela ove forme van premijum segmenta. “Znamo” ga od 2018. godine, ali uskoro će početi da se nudi i Evropljanima.

Klasu SUV modela sa zasečenim krovom, koji liče na velike kupee ali sa četvoro vrata, otvorio je BMW-ov “X6”. Usledili su odgovori iz Mercedesa (“GLE coupe”), Audija (“Q8”), Lamborghinija (“urus”), kao i iz Poršea (“Cayenne Coupe”).

Ima još ovakvih premijum modela, ali u nižoj klasi gotovo da ne postoji pravi kupe-SUV. Kažemo pravi, jer u segmentu malih krosovera, gde su “mazda CX-30” i “toyota C-HR”, svi donekle liče na kupee, ali to su više dizajnerski trikovi, a ne prava forma.

Foto: Renault/Promo

Uvidevši kakva su kretanja na tržištu, Renault je odlučio da je vreme da svoj prvi kupe-SUV, koji je predstavio na Salonu automobila Moskvi još 2018. godine, plasira i u Evropi.

Foto: Renault/Promo

Saznajte još:

Reč je o krosoveru “megane conquest”, sportske forme i linije koji će se pridružiti SUV gami francuskog proizvođača gde ga čekaju “captur”, “kadjar” i “koleos”.

Verzija za Evropu biće bazirana na Renault-Nissan CMF-B platformi, pa će dolaziti sa hibridnim i blagim hibridnim pogonom.
U ponudi će biti Renoov E-tech hibrid od 1,6 litara i 140 KS, kao i 1,3 TCe sa 140 i 160 KS u blagoj hibridnoj verziji.

“Megane conquest” je dugačak 4,57 m i ima 2,72 m međuosovinskog rastojanja. Prtljažni prostor nudi 513 litara, odnosno 438 u hibridnoj verziji.

Foto: Renault/Promo

Kabina je digitalizovana, a instrument-tabla može biti dijagonale od 4,2 do 10,2 inča, dok se ekran multimedijalnog sistema nudi u opciji od 7 ili 9,3 inča.

Foto: Renault/Promo

Renoov kupe-SUV će se proizvoditi u Južnoj Koreji, a prodaja u Evropi startovaće u prvoj polovini 2021. godine. Cene za sada još nisu poznate.

Foto: Renault/Promo

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar