Unikat: Ferrari Omologata za kupca dobrog ukusa

Auto 26. sep. 202016:29
Podeli:
Foto:Ferrari

Italijanska kompanija prikazala je novo čedo, napravljeno samo u jednom primerku. “Ferrari omologata” izrađena je po porudžbini, ali takvoj da ujedno obeležava bogatu istoriju svih GT modela ovog proizvođača.

Ekskluzivni model nastao je na platformi “812 superfast”, i jedan je 10 jedinstvenih “ferarija” sa V12 motorom smeštenim napred.

Napravljen je po narudžbini jednog klijenta koji i te kako zna šta želi. Na ovom projektu je rađeno dve godine, dizajn je inspirisan Ferarijevim GT modelima, dok je od “812 superfast” preuzet samo vetrobran i farovi. Čitava karoserija je ručno izrađena od aluminijuma.

Foto:Ferrari

Takođe, želja je bila da dizajneri u što većoj meri budu inspirisani trkačkim nasleđem brenda, savremenom umetnošću i budućnošću. Napred je upadljiva ovalna maska hladnjaka kao i trkački amblem preko haube.

Foto:Ferrari

Vrlo atraktivnu i mišićavu pozadinu krasi veliki spojler, kao i četiri izduvne cevi. Zanosa crvena boja “rosso magma” samo dodaje na ekskluzivnosti jedinstvenog modela.

Foto:Ferrari

Saznajte još:

U kabini ima mnogo detalja koji asociraju na trkačku prošlost, poput plavih sedišta i pojasa koji se vezuje u četiri tačke.
Posebnom tehnikom obojeni su metalni ukrasi, dok su rukohvati i oznake u bojama korišćenim u modelima “250 LM” i “250 GTO”.

Foto:Ferrari

Osim evociranja prošlosti, ovaj prestižni „ferrari“ opremljen je svim najsavremenijim sistemima, kako za vožnju, tako i za komfor u kabini.

Foto:Ferrari

Nažalost, pojedini tehnički detalji, kao i cena “omologate” još nisu otkriveni, ali podsetimo da “812 superfast”, na kojem je unikati model baziran, raspolaže sa V12 motorom od 6,5 litara, snage gotovo 800 KS i kome do 100 km/h treba 2,9 sekundi.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar