Podeli
Bmw automobil
Foto: Bmw

Istovremeno važan jubilej proslavljaju BMW M Motorsport odeljenje i trka “24 sata Nirburgringa”. Naime, BMW je pobedio na prvoj održanoj 24-časovnoj trci u Zelenom paklu. Tim povodom nemački proizvođač prikazao je posebnu ediciju modela “M2 CS”. 


Vozilo koje predstavlja omaž prvoj pobedi na prvoj trci “24 sata Nirburgringa” nosiće posebno odelo sa ispisanim imenima svih 19 BMW-ovih pobednika na ovom takmičenju do danas.

Bmw automobil
Foto: Bmw

Reč je o press automobilu koji će biti oličenje istorije i budućnosti s obzirom na to da ga krasi dizajn koji evocira uspomene na svaku pobedu BMW-a. Plavo-beli eksterijer asocira na prvi pobednički automobil iz 1970. i prati priču sve do poslednje pobede iz 2010. godine.

Bmw automobil
Foto: Bmw

Saznajte još:

Legendarni vozač Hans Joakim Stuk je sa tri pobede u BMW-u, odigrao važnu ulogu u ovoj priči, a prvu je zabeležio u kultnom “2002 ti” modelu. Osim toga, on je bio učesnik trke kada je prvi put pobedu odneo model sa dizel motorom i to “320d”, da bi 2004. godine trijumfovao u “M3 GTR-u”. Vredi pomenuti i pobedu Niki Laude iz 1973. godine, kada je bio za volanom BMW-a 3.0 CSL Alpina.

Bmw automobil
Foto: Bmw

“M2 CS Racing” ima nameru da sa “M4 GT3” i “GT4” koji je u fazi testa, predstavlja budućnost BMW-ovih aktivnosti na Nordšlajfe stazi.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar