Novi “fića” osvojio nagradu za dizajn “Red Dot 2020”

Auto 13. okt. 202016:34
Podeli:
Foto: Promo

“Fića” za 21. vek, prvi potpuno električni model kompanije FCA, osvojio je nagradu „Red Dot 2020“ - jednu od najpoželjnijih nagrada u svetu industrijskog dizajna, u kategoriji „Dizajnerski koncept“.

Ovu renomiranu titulu dodelio je međunarodni žiri, koji se sastoji od 21 vrhunskog svetskog stručnjaka za dizajn kao i akademika. Među više od 4.000 prijavljenih projekata, novi “fiat 500” dobio je nagradu za svoj upadljiv i jedinstven dizajn i osobinu da se istakne.

Kako kažu iz kompanije FCA, italijanska kreativnost, koja se dokazala tokom 63 godine istorije i uspeha sa malim gradskim modelom, dovela je do potpuno novog, električnog, tehnološki naprednog i povezanog automobila, ali koji je i dalje sve ono što je “fiat 500”: atraktivan, harizmatičan i sposoban da donese promene, ovoga puta sa ostvarenom mobilnošću s nula emisija, u pravom Dolcevita stilu.

Fiat 500 La Prima
Foto: Promo

 

U vreme kada se očekuje da mobilnost bude sve održivija, bolje povezana i autonomna, sa sve strožim propisima, treća generacija modela “fiat 500” definitvno ima šta da ponudi i želi da izbije u sam vrh svoje klase.

Fiat 500 La Prima
Foto: Promo

Saznajte još:

Nagrada „Red Dot Design“ nastala je 1955. godine i vremenom je postala jedna od najprestižnijih nagrada u svetu industrijskog dizajna.

Podeljena na tri velike kategorije (Dizajn proizvoda, Komunikacijski dizajn i Dizajnerski koncept), i namenjena je kompanijama koje posebnu pažnju pridaju dizajnu.

Članovi međunarodnog žirija, koji obuhvata samostalne dizajnere, akademike i novinare, procenjuje projekte na osnovu kriterijuma kao što su inovacije, formalni kvalitet, funkcionalnost i održivost. Ove godine primljeno je više od 4.100 prijava iz 52 države, a 187 projekata osvojilo je nagradu.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar