Dva psa rase rotvajler, koja su sama šetala, napala su nedavno dve žene na gradskom šetalištu u strogom centru Čačka. Jedna je zadobila povrede i transportovana je u bolnicu a ono što je još više uznemirilo javnost je da su ti rotvajleri već hvatani i vraćani nesavesnom vlasniku.

Kako je to moguće, zašto vlasnik nije sankcionisan i šta se desilo u ovom poslednjem slučaju, pokušao je da sazna Nebojša Jovanović, reporter jutarnjeg programa „Probudi se“.

Ceo incident se desio na gradskom šetalištu u strogom centru grada na očigled brojnih prolaznika i da nije bilo baš tih prolaznika ko zna kako bi se sve završilo naročito za te dve Čačanke koje su se borile sa rotvajlerima.

Kako su se rotvajleri našli na ulicama, objasnio je Aleksandar Maksimović. upravnik Radne jedinice „Zoohigijena“ u Čačku.

– Nama su ta dva rotvajlera poznata i njihov vlasnik iz nekog ranijeg perioda, jer se tokom prethodnih godina de[avalo više puta da smo pozivani da intervenišemo upravo zbog ta dva psa. Mi smo ih čak u dva navrata i hvatali, ali s obzirom da su psi vlasnički i da su obeleženi čipom i da znamo ko je vlasnik, mi kao služba zoohigijene nismo zaduženi da rešavamo te neke zakonske stvari i da ih sprovodimo, već smo bili obavezni da te pse vratimo vlasniku – kaže Maksimović i dodaje da ima informaciju da je posle ovog incidenta Policijska uprava u Čačku podnela krivičnu prijavu protiv vlasnika.

Prilog pogledajte na početku ove vesti.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO: Može li da dođe do promene vlasti u Čačku?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar