Foto: Yui Mok / PA Images / Profimedia

Grupa od osam pasa nasmrt je izujedala devojku koja je bila unajmljena da ih čuva. Šetačica pasa, 28-godišnja žena iz Londona, napadnuta je u četvrtak u Karterhamu u Sariju.

Napad se navodno dogodio nakon što je jedan od pasa ugrizao drugog čoveka koji je takođe šetao pse, pre nego što je krenuo za ženom. Ostali psi su zatim krenuli za njim „kao čopor malih vukova“, prema rečima jednog svedoka.

Par jahača otkrio je ženu dok je ležala na samrti. Jedan je za britanski San rekao: „Ta slika će me dugo proganjati“.

Svedoci napada se takođe prisećaju čistog terora koji je preživela devojka (28), koja je šetela pse, koja je pokušala da zadrži posmatrače podalje dok su je životinje napale.

„Nije bilo lajanja – samo je vrištala. Napadali su je, pokušavala je da sedne, ali sa psima oko nje, koji su je hvatali za ruke, nije mogla Bilo je ludilo“, navodi se.

Ona je navodno u to vreme šetala pse i pokušavala da priča sa životinjama nakon što je jedan nasrnuo na ženu i njenog manjeg psa koji su takođe bili u parku.

„Bili su zapetljani oko nje, što znači da nije mogla da izdrži. Bilo im je nemoguće da pobegnu, pa su u svom trenutku samo krenuli za onim što je bilo ispred njih“, navodi se.

Hitna pomoć nije uspela da je spase i konstatovana je smrt na licu mesta. Policija je saopštila da je osam pasa uhvaćeno na licu mesta i da se trenutno drže u odgajivačnicama dok je uviđaj u toku.

Foto: Yui Mok / PA Images / Profimedia

Nije prijavljeno da su psi zabranjene rase, saopštila je policija. Za sada niko nije uhahpšen.

Inspektor Džozefin Horner, viši istražni službenik, rekla je: „Ovo je tragičan incident u kome je mlada žena nažalost izgubila život. Naše misli ostaju sa njenom porodicom i prijateljima, a porodica je tražila da se poštuje njihova privatnost u ovom teškom trenutku“.

„Znam da je ovaj incident izazvao stvarnu zabrinutost na lokalnom nivou i da će službenici lokalnog komšijskog tima biti na terenu kako bi pružili sigurnost stanovnicima. Istraga radi utvrđivanja okolnosti ovog incidenta se nastavlja i pozivam sve koji imaju informacije koji još nisu razgovarali sa policijom da nam se jave“, dodala je.

Policijski kordoni su sada uklonjeni sa lica mesta.

Ričard Brim, koji vodi obližnju odgajivačnicu Mardens, rekao je novinskoj agenciji PA da nikada ranije nije čuo za napad pasa u toj oblasti.

Žena koja je šetala pored jednog od policijskih kordona, koja je tražila da ostane neimenovana, rekla je da je šokirana incidentom.

PROČITAJTE JOŠ:

Rekla je: „To je lepa kružna šetnja kroz šumu i nikada ranije nismo imali problema. To je tako šokantno, normalni psi to sigurno ne bi uradili.“

Čovek na adresi u blizini mesta događaja, koji je tražio da ostane neimenovan, rekao je novinskoj agenciji PA da je to mesto bilo veoma popularno među šetačima pasa.

Rekao je: „Psi su se razišli u različite delove šume, a policijski helikopter ih je tražio“.

Kolin Tenant, iz Udruženja za pseće i mačje ponašanje, rekao je za San da je „nalet adrenalina“ među psima možda izazvao napad.

Rekao je: „Visoka energija borbene situacije može preusmeriti više agresije nazad u okršaj. Možda je šetač pasa izgubio ravnotežu i bio je meta. Kada energija poraste u takvoj situaciji, može doći do borbe među čoporima i psi mogu da ugrizu bilo koga, čak i ako pokušavaju da pomognu.”

Obdukciju će obaviti mrtvozornik Sarija kao deo istrage o smrti.

BONUS VIDEO: Pucnjava u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar