Gordana i Šaban Šaulić Foto: E-Stock/Kobra

Ovde je provodio najviše vremena.

Pevač Šaban Šaulić dobio je ulicu u Krčedinu. Poznato je koliko je pevač tokom svog života voleo ovo mesto pokraj Dunava i da je tamo boravio kad god nije imao poslovnih obaveza. U svojoj kući tik pored reke nalazio je mir, a kao strastveni pecaroš, na Dunavu je voleo da peca ribu.

PROČITAJTE JOŠ:

On je, slažu se mnogi, bio najpoznatiji stanovnik Krčedina. Proslavio je ovo mesto, što njegovi meštani ne zaboravljaju, a sada će odlukom lokalnih vlasti njegovo ime zauvek ostati zabeleženo baš tamo gde je najviše voleo da boravi.

Ulica koja vodi ka Dunavu i Šaulićevoj vikendici nedavno je dobila ime po tragično stradalom kralju folka.

„Šaban je obišao ceo svet, ali uvek je jedva čekao da se vrati svojoj oazi mira koju je stvcorio u Krčedinu. Zato sam srećna što će se njegovim imenom zvati ulica kojom smo svi rado prolazili“, rekla je Šabanova udovica Gordana za „Kurir“.

„Istovremeno sam i ponosna jer je dobio priznanje kakvo zaslužuje upravo od ljudi iz mesta u kom je proveo neke od najsrećnijih trenutaka. Hvala mesnoj zajednici i naročito čelnim ljudima opštine Inđija, koji su prepoznali njegov značaj i odali mu poštu na ovaj način“, zaključila je ona.

Šaban Šaulić tragično je nastradao u Nemačkoj 17. februara 2019. godine. Vraćao se s nastupa kad je u jutarnjim časovima na njegov automobil naletelo vozilo kojim je upravljao Asant Levent. On je ove godine osuđen na tri godine i tri meseca zatvora, a ovom sudskom presudom porodica Šaulić, kao i svi prijatelji i poštovaoci Šabanovog lika i dela nisu zadovoljni.

U stravičnom sudaru stradao je i pevačev klavijaturista Mirsad Kerić, dok je Šaulićev kum Slobodan Stojadinović teško povređen.

BONUS VIDEO: Zena i cerka sabana saulica na svadbi Mihajla