Lejla Kašić i Rambo Amadeus Foto: Instagram/lejlakasic, Ivan Dinić

Lejla Kašić, producentkinja emisije "Dnevnica" na Radio-televiziji Crne Gore, putem Instagrama je optužila crnogorskog muzičara Ramba Amadeusa za seksualno zlostavljanje.

Na naša pitanja da li joj se Rambo Amadeus neprimereno obraćao, kakvu vrstu seksualnog uznemiravanja je doživela i da li je, osim UNICEF-u, slučaj prijavila i policiji, Lejla nam je dala odgovore.

PROČITAJTE JOŠ:

„U medijima i na društvenim mrežama ne želim da se bavim detaljima i da svodim jedno, za mene, izuzetno traumatično i potresno iskustvo na nivo tabloida. Institucije koje trebaju da znaju – znaju tok događaja i trenutak u kom je eksalirao. Reč je o neprimerenom i nedozvoljenom dodiru po intimnom delu tela, uz propratne skeptične komentare, na kraju i njegovo priznanje učinjenog“, rekla je producentkinja i dodala:

„Smatram da je Pušić opravdano sankcionisan iz UNICEF-a, te da će moj nesrećni slučaj biti opomena makar jednom nasilniku da ne učini slično i podrška makar jednoj devojci da prijavi i da ne ćuti. Samo brzim reagovanjam na bilo koji vid nasilja i uznemiravanja možemo sprečiti velike tragedije, tragedija na nivu silovanja ili femicida.“

Podsetimo, Antonija Pušića, poznatijeg kao Rambo Amadeus, optužila je producentkinja emisije „Dnevnica“ Lejla Kašić za seksulano unemiravanje, te je javno pozvala UNICEF da reaguje. Ispred UNICEF-a ubrzo su se oglasili zavničnim saopštenjem u kojem navode da osuđuju bilo koji vid uznemiravanja, te da će popularni muzičar biti suspendovan. Rambo Amades se ovim povodom nije oglašavao.

Napomena: Antonije Pušić se obratio redakciji Nova.rs sa napomenom da nije osuđen za „seksualno uznemiravanje“ već za „drsko i beozobzirno ponašanje na javnom mjestu“, te da je kaznu platio u Prekršajnom sudu u Herceg Novom. On negira da je priznao delo „seksualno uznemiravanje“.

BONUS VIDEO: Veče sa Ivanom Ivanovićem Rambo Amadeus