Rambo Amadeus Foto: Ivan Dinić/Nova S

"UNICEF ima politiku nulte tolerancije prema bilo kom obliku seksualno neprimerenog ponašanja, jer je ono u suprotnosti s ključnim vrednostima UNICEF-a"

Nakon što je Lejla Kašić, producentkinja emisije „Dnevnica“ na Radio-televiziji Crne Gore, putem Instagrama je optužila crnogorskog muzičara Ramba Amadeusa za seksualno zlostavljanje, oglasio se i UNICEF.

PROČITAJTE JOŠ:

S obzirom na to da on ambasadora dobre volje ove organizacije, Lejla je prvo UNICEF obavestila o slučaju, a usledio je njihov odgovor.

„UNICEF je upoznat s navodima protiv Antonija Pušića. Njegov angažman s UNICEFom je suspendovan do daljnjeg. UNICEF ima politiku nulte tolerancije prema bilo kom obliku seksualno neprimerenog ponašanja, jer je ono u suprotnosti s ključnim vrednostima UNICEF-a“, navodi se u saopštenju UNICEF-a, prenose „Vijesti“.

Podsetimo, Kešić je na Instagramu podelila svoju ispovest.

„To je nedopustivo. Naravno da sam nazvana ludačom i glupačom. Posle verbalnog sukoba i završetka svega dobila sam poruku koja je bila samo još jedan pokušaj manipulacije, u kojoj govori da sam ja loše doživela njegov utisak da možemo da budemo dobri drugari“, napisala je Lejla Kašić.

Lejla Kašić Foto: Instagram/lejlakasic

„Malo kada sam se kao sinoć osećala zbunjeno, nemoćno i nezaštićeno. A onda je preraslo u ljutnju i bes. Na kraju gađenje i nervni slom. Šta treba da se desi da bismo se osećale bezbedno dok obavljamo svoje svakodnevne aktivnosti? Koliko posramljenih žrtava je potrebno da bi nam bilo jasno da opravdanje ne postoji? Do kad da slušamo šta je trebalo MI da uradimo? Do kad će muškarci misliti da poštuju žene, ako bi reagovali samo na uznemiravanje i nasilje nad njihovim ćerkama/sestrama/majkama? Dokle, dokle, dokle više?“, napisala je Lejla Kašić.

Ona je, u izjavi za „Vijesti“, potvrdila ono što je podelila na svojim profilima na društvenim mrežama, ali i da je o incidentu izvestila predstavništvo UNICEF-a za Crnu Goru, s obzirom na to da je muzičar ambasador dobre volje te organizacije.

Kašić je kazala i da se sve dogodilo u petak, tokom snimanja emisije.

Ekipa je za to, kako je kazala, saznala tek nakon što su se svetla kamera pogasila, iako u sirovom materijalu ima i video zapis u kojem je Pušić naziva „glupačom“.

****

BONUS VIDEO: 24 Minuta Gost Rambo Amadeus