Jovana Jeremić Foto: Printscreen

Voditeljka jutarnjeg programa televizije "Pink" Jovana Jeremić u poslednjoj emisiji ugostila je Tijanu Prizrenac, koja je svoju priču o borbi za potomstvo i nemogućstvu da iskoristi svoje embrione nakon smrti supruga podelila u ispovesti za portal Nova.rs. Voditeljka je tada optužila naš portal za zloupotrebu ove osetljive teme i problema Tijane Prizrenac, i na najgori mogući način upravo ona zloupotrebila Tijaninu priču u pokušaju da napadne pojedine medije i "odbrani državu".

Naime, Tijanin suprug bolovao je od raka testisa, zbog čega prirodnim putem nisu mogli da imaju decu. Međutim, posle hemioterapije ušli su u postupak vantelesne oplodnje, kada je svoje uzorke dao privatnoj klinici u Leskovcu. Embrioni dobijeni od  njihovnog reproduktivnog materijala, ostali su zaleđeni na klinici, a on nažalost nije dočekao oplodnju jer je 2019. iznenada preminuo. Tada je počela Tijanina borba za potomstvo o kojoj je govorila za naš portal.

PROČITAJTE JOŠ:

Dve nedelje nakon objavljivanja ove ispovesti, voditeljka jutarnjeg programa televizije „Pink“ Jovana Jeremić pozvala je Tijanu Prizrenac da bude gost emisije. Tada je iskoristila njenu priču koju je objavio portal Nova.rs i napala „opozicione medije“ i surovo ih optužila za zloupotebu osetljive teme.

„Jedna jako interesantmna tema o kojoj Srbija govori već neko vreme posle već jednog intervjua koji je dama dala, ali ja mislim da je taj intervju zloupotrebljen. Iz tog razloga sam damu pozvala kod nas jer je meni interes da pokažem problem građanina, problem gledaoca, a ne da gledaoca koristim u političke svrhe protiv nekoga ili za nekoga. U skladu sa tim ja sam vas pozvala kod nas na ‘Pink’ da ispričate svoju priču“, započela je uvod Jovana Jeremić, koja je kao goste pored Tijane pozvala Vanju Miloševića, ginekologa, i Strahinju Milovanovića, advokata.

„Ono što se meni nije dopalo i kako ste vi meni privukli pažnju, time što je Vaša priča zloupotrebljena u opozicionim medijima da se naša država predstavi na takav način da Vama država brani da ostvarite potomstvo. Prvo to želim da kažem, da to nije tačno. I zato sam Vas dovela ovde da kod nas na ‘Pinku’ pričamo zaista o Vašem problemu i da ljudima prikažemo šta je problem Vašeg slučaja“, nastavila je Jovana, pa je u više navrata prekidajući sagovornicu naglasila:

„Dakle, nije tačno da država vama ne da se ostvarite kao majka.“

Jovana Jeremić Foto: Printscreen

„Problem je zakon, problem je birokratija“, opisala je Tijana, a voditeljka se odmah osvrnula na situaciju u Evropi, kako bi pomerila fokus sa zakonske regulative u našoj zemlji:

„Upravo tako, i to je na nivou cele Evropske unije. Ali mi smo našli rešenje, samo da vam kažem.“

„Bilo mi je važno ovo na početku da kažem, za sve moje kolege koji zloupotrebljavaju svoje uredničke funkcije na opozicionim medijima. Treba da znaju, mogu oni da vole ili ne vole svoju zemlju u kojoj žive, ali ne mogu da zloupotrebljavaju građane protiv Vučića, Janka, Marka, nebitno koga nego moramo da budemo objektivni, a objektivno je da je ovo vaš problem. A ne da mi vodimo neke medijske ratove preko vas“, istakla je Jeremić, pa je nastavila da se bavi poređenjem medija i isticanjem svog rada:

„Samo da ja to direktno u glavu udarim i kažem šta je bila njihova namera, a šta je namera mene koja sam Vas čistog srca i obraza dovela da ispričate Vašu priču. E sad će da vide razliku izmđu tog intervjua i ovog što ću ja sada da uradim. Pa neka gledaoci prosude šta je kvalitetnije.“

Kada je Tijana podelila svoju priču, uz stručno mišljenje sagovornika, voditeljka se ponovo vratila na prozivanje drugih medija, kao i veličanje sopstvenog rada, neprimereno temi i sagovorniku koji deli svoju intimnu ispovest.

„Mislim da smo pokrenuli jako važnu temu. Hvala ti što si došla i što smo na ispravan način otvorili temu koja je bila zloupotrebljena. A znate kako sam saznala? Meni je koleginica iz informative šibnula link i sad ja gledam šta oni pišu. Ja kad vidim da neko hoće da zloupotrebi ljude, ja sam tu najslabija. Šta me pogodi – zloupotreba, kada neko koristi ljude u nečije svrhe i kada sam videla šta je njima bio cilj“, iznela je teške optužbe Jovana na račun pisanja portala Nova.rs.

„Ja im dajem materijal da bi imali šta da emituju, ja mislim i na Vas nemojte da brinete, za razliku od njih koji koriste tuđe priče u svoju korist, na šta sam ja posebno alergična. Kada neko ne čuju nemoć ili problem ili loš momenat ili suze ili patnju zloupotrebljava, ja sam Vas dovela da otvorimo kako treba ovaj problem, a ne da vas zloupotrebimo i da im dam domaći zadatak. Od mnogih sam 20 godina mlađa, to mi je prednost, ne treba da mi bude mana. Da vide kako se radi priča na ispravan način, kako se pristupa novinarskoj priči na ispravan način, a ne da bojim ovu Vašu priču politički. Bez obzira na čijoj sam ja strani“, veličala je Jeremićeva sopstveni rad, pa je u tom stilu i nastavila bez trunke srama.

Ovim je Jovana Jeremić iznela neistinu, jer priča Tijane Prizrenac ne samo da nije zloupotrebljena, već je naš portal prvi ukazao na problem koji ona ima, a u društvu je nevidljiv. Tijana je to ponovila i u „Novom jutru“.

Ono što se desilo u programu Pinka jeste da je Jeremićka sama zloupotrebila jednu osetljivu temu i tešku borbu žena poput Tijane, kako bi ponovo neopravdanim i čak bizarnim optužbama napala nezavisne medije i branila režim, za koji redovno botuje.

„Nova“ ni u jednom trenutku nije koristila slučaj Tijane Prizrenac u dnevnopolitičke svrhe, već je iznela njen problem koji je povezan sa birokratijom, što je i sama Tijana ponovila u emisiji kod Jeremićeve.

BONUS VIDEO: Peticija protiv Pinka – Pink uzvratio udarac

Komentari

Svi komentari (25)