Sandra Bugarski: Stid me je zbog seks scene sa Bjelogrlićem

Showbiz 05. jun. 202016:02
Podeli:
Foto: Printscreen/YouTube/Prakticna zena

"Prvi put sam se susrela sa takvom eksplicitnom scenom. Uvek sam zazirala od mogućnosti da bih mogla da budem izložena toj vrsti neprijatnosti. Da, za mene je to neprijatnost. A ako je vas, kao pojedinca sramota nečega što radite, onda je stid svakoga ko vas gleda. Ovde je srećna okolnost što je bila duboka zima u koju smo zagazili. Scena je prilično brzo snimljena ne bi li glumci prošli bez temperature ili, ne daj Bože, upale pluća", rekla je Sandra Bugarski za Nova.rs, govoreći o scenama seksa koje je imala sa Aleksejm Bjelogrlićem u prvoj epizodi druge sezone serije "Senke nad Balkanom".

Glumica Sandra Bugarski trenutno je najprepoznatljivija po ulozi Marice Pančetović Pančete, koju tumači u popularnoj seriji „Igra sudbine“. Međutim, ljubitelji pozorišta i TV serija znaju je i od ranije, s obzirom na to da se njena karijera traje prethodne tri decenije.

PROČITAJTE JOŠ

U razgovoru za Nova.rs, Bugarski je govorila o aktuelnom TV projektu, svojoj ulozi u „Senkama nad Balkanom“, pozorištu, mladim glumcima, ali i o privatnom životu.

Decenijama ste u pozorištu. Kako ste Vi podneli ovu izolaciju tokom proteklih nekoliko meseci i da li Vam je pozorište nedostajalo? 

– Bezmalo trideset godina se bavim glumom. Većinu svog profesionalnog rada sam provela u pozorištu. Teatar je hram u kome se pravi magija. Stvaraju se predstave koje su, svaka za sebe, jedna mala revolucija, život iznad života. Suočeni sa stvarnošću koja nam je nametnuta, u tragičnom kontekstu, prinuđeni smo, hteli-ne hteli, da učimo lekcije, da ne bi bilo posle „džaba je tebe nevolja snašla“. Nadam se da je, svako za sebe, uspeo da izvuče pouku iz osame.

Kada mislite da ćemo biti u prilici da Vas ponovo gledamo na „daskama koje život znače?“ 

– Po planovima direktora BDP- a, Juga Radivojevića, eto nas još koliko u avgustu na letnjoj sceni, koja bi trebala da bude upriličena sa zadnje strane pozorišta, na mestu gde je sada parking za pozorišne kamione i utovar. Da li ćemo uspeti da to realizujemo, ostaje da vidimo.

View this post on Instagram

Nikad zaboravljeno#Drekavac#??

A post shared by Sandra Bugarski (@sandra_bugarski) on

PROČITAJTE JOŠ

Koliko se pozorište promenilo za sve ovo vreme koliko ste Vi u njemu? Koje su najupečatljivije uspomene koje nosite iz pozorišta?

– Svaki novi direktor je svojim postavljanjem menjao pozorišnu politiku i uspostavljao novu civilizaciju. Neki su u tome bivali veštiji u odnosu na prethodne, a neki baš i ne. Ali, ja se ne petljam u ono što me se ne tiče. Ja dejstvujem u okviru svog sektora. Biti pozorišni glumac je čast, zadovoljstvo i velika privilegija. Što se uspomena tiče, svaki dan koji je stao u prethodnih trideset godina, svaka proba, predstava ili druženje u glumačkom klubu je urezano u moje najupečatljivije sećanje.

Gledaoci najviše vole Vašu prirodnost i duhovitost. Šta je ono što Vi najviše volite kod sebe i od koga mislite da ste nasledili talenat za glumu?

– Iza te prirodnosti i duhovitosti leži veliki trud. Da bi se došlo do lakoće u umetnosti, mora mnogo da se radi. U mojoj porodici ima mnogo darovitih ljudi. Majka mi je bila profesor muzike. Ona me je bez prestanka vodila u pozorište. Tako se lagano razvijala moja opčinjenost teatrom i ljubav prema glumi.

Imate jednu od upečatljivih uloga u seriji „Igra sudbine“. Kako se Vama čini rad na tom projektu i da li ste zadovoljni mladim glumcima koji se pojavljuju u ovoj seriji?

– Trenutno je aktuelna serija „Igra sudbine“. Marica Pančetović koju sam dobila na tumačenje je moj biser, moja dragocenost. Sve što je vezano za seriju – rad, ekipa, druženje, sve je baš kako bih volela da bude. Da sam imala mogućnost da biram, ovako bih izabrala.

Kada biste morali da izdvojite nekoga od mlađe generacije glumaca, ko se po Vama najviše ističe i kome predviđate uspešnu karijeru?

– Pavle Mensur.

Koliko se Vaš lik u „Igri sudbine“ razlikuje od Vas privatno?

– Gluma je psihički proces delovanja pojedinca na sopstvene karakterne osobine da bi se iskreno odgovorilo na zadate, imaginarne okolnosti. Dakle, nijedan glumac nije lik koji igra, on ga samo tumači – manje ili više uspešno.

Publika Vas takođe zna po ulozi u seriji „Senke nad Balkanom“. Mnogima je Vaša scena sa Aleksejem Bjelogrlićem bila beskrajno duhovita i zabavna. Kako Vi to posmatrate? Postoji li neka vrsta neprijatnosti kod glumaca koji snimaju eksplicitnije scene?

– Prvi put sam se susrela sa takvom eksplicitnom scenom. Uvek sam zazirala od mogućnosti da bih mogla da budem izložena toj vrsti neprijatnosti. Da, za mene je to neprijatnost. A ako je vas, kao pojedinca sramota nečega što radite, onda je stid svakoga ko vas gleda. Ovde je srećna okolnost što je bila duboka zima u koju smo zagazili. Scena je prilično brzo snimljena ne bi li glumci prošli bez temperature ili, ne daj Bože, upale pluća.

Aleksej Bjelogrlić i Sandra Bugarski Foto:Screenshot/Nova.rs

Možete li nam ispričati neku dogodovštinu sa snimanja „Senki“ i „Sudbine“?

– Naše dogodovštine sa seta, kojih je fakat tušte i tma, naša su čuvana tajna. Ko izdaje jatake svoje?!

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar