Foto: Z.K.Munja/Grand Online

Ana Bekuta je svojim primerom dokazala da ljubav nije rezervisana samo za mladost.

Nedavno je obeleženo godinu dana od smrti bivšeg ministra Milutina Mrkonjića, koji je preminuo u 79. godini života.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovom prilikom na Novom groblju okupili su se njegovi najbliži, a između ostalih i pevačica Ana Bekuta sa kojom je pokojni Mrka proveo poslednjih desetak godina života. Pevačica je čitavih godinu dana provela u medijskoj ilegali, te nije htela da daje izjave medijima niti da se oglašava povodom ovoga. Ćutanje je prekinula objavom na Instagramu gde je između ostalog saopštila i da je ona zaradila tokom života mnogo više nego Milutin.

„Možda vam je nepojmljivo, ali ja sam zaradila više nego Milutin. Pametno sam ulagala i živela jednako i pre njega, i sa njim i nakon njega. Ono sto je Milutin imao, ostalo je zakonitoj naslednici i ja protiv toga nemam i nikad nisam imala ništa“, napisala je Ana i dodala da prema zakonu sve odlazi njegovoj supruzi, kao i da ona nikad nije imala ništa protiv toga.

Ana je više puta isticala da prava ljubav ne zna za godine, pa je tako ona svoju najveću ljubav upoznala u 53. godini života.

Njih prvi susret dogodio se nakon koncerta Šabana Šaulića, a Mrka je otkrio i šta mu je Ana zamerila.

„Znao sam za Anu, ali je nikad do tad nisam sreo sve do novembra, kada smo se sreli na koncertu Šabana Šaulića, tačnije na after partiju, gde je pevala. Pitao sam Šabana za nju i on mi rekao da je to Ana Bekuta, mislim znao sam je, gledao sam je na televiziji, ali nisam znao kako uživo izgleda. Onda je ona došla i zapevala našem stolu, a ja joj lagano stavim ruku oko struka i naručim pesmu, a ona mi na to odgovori da može, samo da sklonim ruku jer sam oženjen čovek“, ispričao je svojevremeno Mrka u emisiji „Iz profila“.

Foto: Z.K.Munja/Grand Online

Bili su toliko zaljubljeni, te nisu marili za komentare javnosti. Odlučili su da svoju vezu zvanično potvrde na Dan zaljubljenih i to na koncertu Vlado Georgieva.

„Ozvaničenje veze dogodilo se na koncertu kod Vlade, inače našeg velikog prijatelja. Pozvao je Anu i mene kao goste i tad smo za medije potvrdili da smo zajedno i taj dan slavimo kao početak naše veze“, rekao je.

Uveliko se šuškalo o njihovoj navodnoj vezi, a noć pred koncert ponovo na proslavi kod Šaulića, Mrka je doveo Anu i predstavio je prijateljima kao njegovu devojku.

Foto: Z.K.Munja/Grand Online

„Ovo je moja devojka. Munjo, slikaj me sa devojkom“, rekao je tada Mrka, dok se Ana bunila, a on ushićeno dodao: „Ne brini se, Munja je moj prijatelj. Munjo, samo nas slikaj, celo veče nas samo slikaj“, kazao mu je Mrka.

S obzirom na to da je tadašnji ministar saobraćaja bio zvanično oženjen Dašom, javnost nije blagonaklono gledala na njegovu vezu sa Anom.

„Bilo je puno problema oko svega na početku i ljudi su oko toga pravili skandal. Ana je zaista sjajna žena, ali nisam očekivao da ćemo toliku pažnju medija da izazovemo. Razumem i medije i tabloide, ali mora negde da postoji granica, ne možemo da ulazimo u porodice, to mora da bude svetinja. Da budem iskren zbog toga sam kasnije i podneo ostavku. Radio sam posao koji volim, ali prvi put sam kao ministar dolazio na posao i razmišljao da li će estradni mediji da objave Anu, moju suprugu i mene. Smetalo mi je, ali me više ne interesuje“, ispričao je Mrka.

Njegovu vezu sa Anom prihvatila je i Mrkina supruga Daša.

Foto: Z.K.Munja/Grand Online

„Umesto da te pohvale što sediš i jedeš sa suprugom, oni izvalače drugačiji priču. Pa što bi čovek morao da se svađa i da se ubija?“, pitao se, ali je vremenom prelomio i odlučio da zbog toga napusti posao ministra.

Zbog ogromne pompe koja se podigla oko njihove veze, Milutin je odlučio da da ostavku na mesto ministra.

„Već sam bio umoran, posao je bio završen, novca je bilo i ja više nisam bio potreban ministarstvu. Svaki dan u medijima sam gledao te estradne i skandalozne priče o mojoj porodici i bilo je dosta. Istog dana su u tabloidima prestale priče o njoj i meni, a ostavku smo proslavili u kafani, uživali smo potpuno rasterećeno celu noć“, istakao je Mrka.

Mrkonjić je bio poznat kao boem i čest gost u kafanama, a društvo su im neretko pravili Šaban Šaulić, Zorica Brunclik, Aleksandar Sofronijević i Predrag Živković Tozovac.

Njih dvoje su se svuda pojavljivali u paru što je i uticalo na to da su mnogi posumnjali da je on novi Bekutin menadžer.

„Nikad to nisam dozvolio, niti je ona htela da joj budem menadžer. Znate, svako mora da radi posao koji zna, a ja taj nisam znao niti želeo“, tvrdio je Mrka.

Njegove reči, potvrdila je i Ana. Naime, kada je Mrkonjić pokušao da je zagrli njoj je zasmetalo jer je oženjen.

Foto: Z.K.Munja/Grand Online

„Upoznali smo se na zabavi posle koncerta Šabana Šaulića 26. novembra 2011. godine. Milutin je tražio da otpevam nekoliko pesama, na šta sam pristala jer pre svega veoma cenim kolegu Šabana. Dok sam pevala, prišla sam njegovom stolu, a on mi je onako šarmantan stavio ruku oko struka. Rekla sam mu da je skloni jer je oženjen. Istina, drugaricama sam nakon toga prepričavala tu scenu, a i Mrka je kasnije u šali opisivao kako mi je te noći dao i mnogo para. Ne poričem, ali ja bakšiš uvek prosledim orkestru“, s osmehom se seća Ana, piše „Kurir“.

Ani se posebno dopalo što je u njemu našla podršku i stabilnost.

„Tri meseca posle toga, 26. januara, bila sam na školskoj proslavi svojih unuka kada me je pozvao prijatelj Branko Miljković i zamolio da dođem u jedan prestonički restoran gde je bio priređen skup povodom promocije monografije glumca Bate Živojinovića. Svirao je neki bend, ali bez pevačice. A u društvu je bio i Mrkonjić. Otpevala sam nekoliko pesama i sela slučajno baš preko puta Milutina, kada me je u nekom neformalnom razgovoru pitao da li mi nešto treba. Bila sam veoma iznenađena jer me to nikada ranije nije pitao nijedan muškarac. Celog života sam sve sama vukla i teglila. Odgovorila sam da mi treba pomoć u vezi sa koncertom koji sam želela da napravim u aprilu“, kazala je pevačica.

Podsetimo, Mrkonjić je proveo oko dve nedelje u Institutu za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“, gde je i preminuo, a potom sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

BONUS VIDEO: TOP 5 odvala pevačica

Komentari

Svi komentari (0)