Foto: Pesma za Evroviziju/ Promo

Sve 32 kompozicije koje učestvuju na ovogodišnjem festivalu "Pesma za Evroviziju 2023" dostupne su na zvaničnom Jutjub kanalu "RTS Pesma Evrovizije" - a mi smo odabrali naših pet favorita.

U oba polufinala predstaviće se po 16 kompozicija, a najboljih osam iz svakog polufinala boriće se 4. marta u velikom finalu za pobedu, a najbolja po glasovima publike i stručnog žirija predstavljaće Srbiju na Pesmi Evrovizije u Liverpulu.

PROČITAJTE JOŠ

Redakcija Nova.rs preslušala je sve pesme koje su danas objavljene, i odabrali smo naših pet favorita za koje, na ovaj ili onaj način, smatramo da treba da prođu u finale, možda i pobede. Ako ništa od toga, svakako su – kao i sve druge numere – vredne pažnje i moguće je da će se „zavrteti“ i ako ništa drugo postati domaći ili regionalni hitovi.

Ivona – U noćima

Ivona se i prošle godine takmičila na Pesmi za Evroviziju ’22, a ove godine se vratila sa novim dens hitom koji kako pesma odmiče sve više postaje urbani, blagi rejv idealan za žurke u klubu. Ova pop numera ima simpatičan ljubavni tekst i idealno se uklapa u moderan evrovizijski pop zvuk.

Džipsi – Greh

Džipsi, inače autovani gej i pripadnik romske nacionalnosti, ovakvu muziku pravi već godinama. Njegov prvi album je postao vrlo popularan u alternativnim pop krugovima, a numera kojom planira da se predstavi na Pesmi za Evroviziju ’23 nosi sa sobom zvuk osamdesetih i najviše podseća na muziku koju danas radi The Weekend, jedan od najpopularnijih izvođača na svetu trenutno.

Angellina – Lanac

Iako je prošle godine na Pesmi za Evroviziju ’22 bila favorit sa pesmom „Origami“, nije uspela da pobedi i predstavlja Srbiju u Torinu, Italiji. Ove godine se vratila sa numerom koja ima njen upečatljiv, moderan zvuk, uz mešavinu modernog melosa i nečega što će sigurno biti hit na Balkanu.

Luke Black – Samo mi se spava

Možda najalternativniji izvođač ove godine, ne samo zbog pesme, već i zbog svoje kompletne pojave, jeste Luke Black. Veoma je popularan u Kini, u svojoj pesmi „Samo mi se spava“ peva na engleskom i srpskom jeziku, a njegov alternativni zvuk podseća na takozvani anksiozni pop, po čemu je najpoznatija Bili Ajliš.

Luke Black u pesmi govori o „svetu koji gori“, „ratu“, „unutrašnjim nemirima“ i tome da on samo želi da spava. Dajte mu priliku.

Hurricane – Zumi, zimi, zami

Novi sastavak grupe Hurricane ima jedan od upečatljivih hitova koji će sigurno biti domaći i regionalni hit. Pesma Zumi, zimi, zami je pevljiva i lako pamtljiva, urbana, moderna, na neki način i drugačija, ali opet u skladu sa muzikom koju ovaj sastav stvara.

Sve pesme i učesnike na ovogodišnjem takmičenju za PZE’23 možete preslušati na linku.

BONUS VIDEO: Konstrakta otkrila da li će biti u žiriju u takmičenju za pesmu Evrovizije: Evo koga je podržala

 

Komentari

Svi komentari (0)