Foto: Marija Mladjen/ATAImages, Antonio Ahel/ATAImages, Mateja Stanisavljevic/ATAImages, Goran Srdanov/Nova.rs, Shutterstock

Primeri da su muzičari postali uspešni glumci su brojni, ali primera da su glumci postali uspešni muzičari nema baš mnogo. Ipak, mnogi su pokušali da se bave muzikom, bilo to pevanje ili sviranje nekog instrumenta.

Na ovogodišnjem Saboru narodne muzike Srbije veliko iznenađenje bilo je pojavljivanje glumca Branislava Baneta Tomaševića, a on se publici predstavio pesmom „Noćas pijem“.

PROČITAJTE JOŠ:

Tomašević je i ranije snimao pesme, kao što su „Dušmani“, „Ovo nije kraj“, a za naš portal je otkrio da će uskoro publici predstaviti pravo iznenađenje.

„Jako zanimljivo iskustvo, desilo se jako spontano, nisam verovao da će moja pesma da prođe u finale, više sam je snimio iz štosa, ali eto – drago mi je da ljudi dobro reaguju. Što se tiče finala, ja bih želeo da ova pesma zaživi i ostane, a nagrade su manje važne. Nimalo nije lako uskladiti sve, ali kada ste dovoljno posvećeni svim obavezama moguće je postići. Ja imam i pevačkog i glumačkog dara i već sam igrao u nekim mjuziklima, to je vrlo kompatibilno sve“, rekao je Bane, te otkrio da radi na projektima sa grupom „Zana“ i grupom „Legende“.

Foto:Nebojša Babić

Glumac Milan Vasić rodom je sa Kosova i Metohije, a pored uspešne glumačke karijere, u poslednje vreme posvetio se snimanju pesama, koje uglavnom imaju elemente izvornih srpskih pesama.

On je nedavno objavio spot i pesmu koja nosi naziv „Bolna ljuba, bolna leži“, a njegove obrade pesama su često bile veoma popularne na društvenim mrežama.

Anđela Jovanović je glumica i ćerka slavnih glumaca Branke Pujić i Dragana Jovanovića, ali gluma nije njen jedini talenat.

Krajem decembra 2020. godine snimila je svoju prvu pesmu „Više nisam svoja“. Inače, muzika je bila njena prva ljubav od detinjstva. Nedavno je objavila još jednu pesmu pod nazivom „Jedan dan“, a pre nje je imala i singl „Vatra“.

„Ja svaki put želim da budem sve bolja i želim da ljudima uvek pružim najbolje, za jednu stepenicu bolje od onoga prethodnog što sam izbacila“, kaže mlada umetnica.

Mlada glumica Ivana Zečević ostvarila je zapažene uloge u serijama „Grupa“ i „U klinču“, a domaća publika sada je u prilici da je vidi i u ulozi Tee u nastavku kultnog filma „Munje“. Malo je poznato da Ivana privatno sluša rep muziku, ali i da ima nekoliko snimljenih duetskih pesama koje su bile veoma uspešne, ali je malo ko znao da se u njima čuje upravo Ivanin glas.

„To je sad već mnogo godina unazad, ali tu su Kurtoazija, Sale Tru, Mikri, Bege Fank… nadam se da nekoga neću zaboraviti. Vratiću se sigurno muzici, samo je pitanje vremena i moje unutrašnje hrabrosti i želje, ali da, vratiću se“, istakla je Ivana nedavno.

Iako je jedan od trenutno najpopularnijih glumaca kod nas, ali i u Rusiji, Miloš Biković se za potrebe jednog filma oprobao i u pevanju i snimio numeru „Darja“ sa Momčilom Bajagićem Bajagom. Iako kasnije nije nastavio da se bavi muzikom, ova numera iz 2020. godine bila je veoma slušana i popularna.

Naša legendarna glumica Tanja Bošković ima i neosporan talenat za muziku. Ona je, pretežno za potrebe filmova, snimila tri pesme, koje su postale hitovi. „Nemoj da brigaš“, „Poslednji tango“ i „Dukat“ su pesme koje svi znamo, a otpevala ih je upravo Tanja Bošković.

Tanja Bošković Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Anica Dobra je ostvarila veoma uspešnu karijeru u regionu, ali i u Nemačkoj, gde je snimila oko 80 filmova. Anica se latila i mikrofona i snimila nekoliko pesama za filmove u kojima je igrala. Film „Crni bombarder“ reditelja Darka Bajića jedan je od najpoznatijih filmova koji su nastali tokom devedesetih godina prošlog veka tadašnjoj Jugoslaviji. Pamtimo mnoge scene iz ovog ostvarenja, a jedna od najčuvenijih je ona gde Anica Dobra, koja igra lik Lune, peva sada već legendarnu pesmu „Svečane bele košulje“.

Snežana Savić je možda i najuspešnija glumica koja je postala i pevačica sa naših prostora. Diplomirala je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu u klasi Ognjenke Milićević. Poznate uloge ostvarila je u filmovima „Pad Italije“, „Šta je s tobom, Nina“ , „Žene u zatvoru“, kao i u TV serijama „Bolji život“, „Srećni ljudi“, „Porodično blago“.

Snimila je nekoliko muzičkih albuma, a njeni najpoznatiji hitovi su „Tri poljupca za hoću ja“, „Nova ljubav“, „Zašto te toliko volim“, „Topolska 18“, „Zabranjeno da me voliš“.

Foto: Zoran Lončarević

Dragan Bjelogrlić i Nikola Kojo jedni su od omiljenih glumaca kod nas, a mnogi se sećaju njihove obrade pesme Crvene jabuke – „Nekako s proljeća“. Sa njima je pevala i Zorana Pavić, inače Bjelogrlićeva sestra od tetke. Kojo je kasnije otpevao i hitove kao što su „Gde je sad moj Beograd“, „Nesanica“ i „Ono kao ljubav“.

Iako domaći glumci pretežno nisu uspeli da se proslave kao muzičari, definitivno su uspeli da naprave pesme koje traju već godinama i pravi su hitovi.

Među stranim glumcima takođe nije retkost da su pokušali da se oprobaju i u muzici.

Džoni Dep u svoju biografiju pored „glumac i producent“, upisuje i „muzičar“ kao zanimanje. Ranih devedesetih su kao gitaristu mogli da ga čuju i posetioci beogradskog SKC-a, a negde u to vreme sarađivao je i sa Rajanom Adamsom, Igijem Popom i brojnim drugim muzičarima, a 2015. godine bio je i član supergrupe Hollywod Vampires sa Alisom Kuperom i Džoom Perijem.

Mnoge Depove kolege nalaze se na listi glumaca koji su se oprobali i u muzici. Među njima su Brus Vilis, Lusi Hejl, Edi Marfi, Stiven Sigal i mnogi drugi…

BONUS VIDEO: Anđelka Prpić: Ako želite da vam sinovi budu glumci neka se zovu – Andrija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare