Porodica Ortega Foto:Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Za razliku od drugih milijardera, oni se ne eksponiraju u javnosti.

U Portofinu u Italiji usidrila se jedna od najluksuznijih jahti koja pripada najpoznatijem španskom milijarderu, Amanisiju Ortegi.

PROČITAJTE JOŠ:

Ortega je osnivač i bivši predsednik modne grupe „Inditex“, najpoznatije po lancu prodavnica odeće i modnih dodataka Zara i Bershka.

Porodica Ortega Foto:Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

On je sa svojom porodicom odlučio da provede jedno veče u ovom gradu, te su jahtu usidrili nedaleko od obale, a zatim se gumenim čamcem prebacili do obače.

Među prvima se iskrcao upravo Amanisio u tamnoplavim pantalonama i crnoj košulji, a sa sobom je vodio unuke.

Porodica Ortega Foto:Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Kasnije im se na obali pridružila i njegova ćerka Marta Ortega koja je na mesto predsednice „Inditexa“ došla u decembru 2021. godine kada je zamenila svog oca. Ta odluka je i zvanično potvrđena 1. aprila 2022. godine, a Martu od tada zovu „najmoćnijom ženom u svetu ‘jeftine’ mode“. Ona je, po završetku fakulteta, radila kao prodajni savetnik.

„Tokom prve nedelje mislila sam da to neću moći da preživim. Ipak, na neki određeni način postaneš zavisan od te prodaje. Tako, na primer, neki ljudi nikada ne žele da napuste svoj posao u ‘Zari’. Upravo to predstavlja pravo srce ove kompanije. Mislim da je vrlo važno graditi mostove između luksuzne i ulične mode, između prošlosti i sadašnjosti, između tehnologije i mode, između umetnosti i funkcionalnosti“, rekla je ona svojevremeno stranim medijima.

Marta je za ovo veče odabrala crnu haljinu bez rukava koja se veže oko vrata.

Porodica Ortega Foto:Oliver Palombi / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Ona danas živi u Španiji sa svojim suprugom karlosom Toretom, bivšim izvršnim direktorom agencije za modele iz Madrida. Sa njima živi i Martin osmogodišnji sin iz prvog braka.

Amanisio Ortega danas ima 86 godina, a odrastao je u teškom siromaštvu, te je napustio školu kako bi zaradio za osnovne namirnice i počeo da radi kao blagajnik u jednoj prodavnici.

Prvi iskorak u svet mode bio mu je kada je počeo da organizuje nezaposlene žene koje su znale dobro da šiju u šivačke zadruge. Nakon 10 godina otvorio je svoju prvi firmu, a ostalo je istorija.

Porodica Ortega Foto:Oliver Palombi / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Porodica Ortega poznata je i po tome što se za njih nikada nisu vezivali skandali, te što uprkos milijardama žive bez prevelike pompe. Posebno je zanimljivo da Amanisiova ćerka Marta kao mala nije bila svesna toga koliko su joj roditelji bogati, te da je jednom, kada su je pitali zašto stalno nosi „Zarine“ stvari, pitala da li je to neka poznata marka.

Porodica Ortega Foto:Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

I njen otac se uvek držao pravila da ne treba mbnogo da se pojavljuje u javnosti, te je do sada dao svega tri intervjua.

„Dovoljno je da se čovek u novinama pojavi tri puta u životu: kad se rodi, kad se oženi i kad umre“, rekao je Ortega jednom prilikom.

BONUS VIDEO: Japanski milijarder se vratio na Zemlju

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter

 

Komentari

Svi komentari (1)