Vesna Zmijanac Foto: Printscreen/YouTube/Vesna Zmijanac

Vesna Zmijanac jedna je od naših najvećih zvezda folk muzike.

Vesna Zmijanac rođena je 4. januara 1957. godine u Nikšiću.

Međutim, već kao devojčica preselila se i počela da živi kod bake po majci, u Kraljevu, a razlog tome bio je rastanak njenih roditelja.

PROČITAJTE JOŠ:

Najveću popularnost imala je osamdestih i devedesetih godina 20. veka.

Vesna je na našoj tadašnjoj javnoj sceni postavljala nove standarde po ugledu na svetske zvezde.

Zmijančeva je među prvim našim pevačicama imala provokativne fotografije, poznata su njena golišava izdanja sa početka karijere koja su punila sve novine.

„Nikad mi niko nije tako nešto zamerao. Upravo jer je to bilo toliko lepo i sa ukusom, a pritom sam toliko dobro pevala i imala sjajne pesme, kao i danas, pa mi se sve prašta“, rekla je pevačica jednom prilikom za medije.

Pored toga, Vesna je često pažnju medija privlačila i svojim ljubavnim životom. Pevačicu su povezivali sa mnogim poznatim muškarcima, neke od tih priča su potvrđene dok su neke samo nagađanja.

Po svemu sudeći možemo zakljuti da je pevačica bila fatalna za mnoge muškarce širom Jugoslavije.

Ona je jednom prilikom komentarisala kakve muškarce voli i da je slobodna žena:

„Uvek je bilo tako, mlađe stađe. Ove matore drtine naravno da ne mogu biti bolje. Slobodna sam žena, mogu da pričam i radim sta hoću“.

Vesna nije imala problem sa tim da se obnaži, ali to svakako nije jedino što joj je obeležilo karijeru.

Neki od njenih najvećih hitova su: „Nevera moja“, Malo po malo“, Ne kunite crne oči“, Dođi što pre“, „Kunem ti se životom“, „Kazni me kazni“ i mnogi drugi.

Kada je reč o pesmama, treba pomenuti i duet sa Dinom Merlinom „Kad zamirušu jorgovani“, zatim sa Slavkom Banjcem numeru „Ja imam nekog, a ti si sam“, kao i pesmu koju je snimila sa Rambom Amadeusom „Idemo na more“.

Vesna se pojavila i u nekoliko kultnih jugoslovenskih filmova 80-ih godina, a to su „Sok od šljive“, „Kamiondžije opet voze“, „Novogodišnja priča“.

BONUS VIDEO: Vesna Zmijanac Zorica Brunclikpesma Skadarlija Avlije Avlije

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.