Lidija Palurović Foto: Printscreen You Tube/Lidija

Lidija Palurović se pojavila devedesetih godina, sa pesmom „Recka na zidu“ i odmah se izdvojila u moru pevačica.

Izdala je dva albuma, prvi je nosio njeno ime, a drugi „Imitacija života“ je izdala 2005. godine. Mediji su joj dali epitet „radijske pevačice“ jer se njen glas često mogao čuti na kratkim talasima.

PROČITAJTE JOŠ

Ona je važila za zavodljivu damu devedesetih, a imala je i jaku konkurenciju kada je fizički izgleda u pitanju. Nizala je hit za hitom poput „Nisam te birala ja“, „Ko si ti“, „Zavedi me“, a onda je odjednom nestala sa javne scene i započela novu etapu u svom životu.

Te 2004. godine na Radijskom festivalu je poslednji put nastapala javno, a tada je predstavila svoju numeru „Utopija“.

S obzirom na to da ni tokom pevačke karijere nije želela da daje intervjue, Lidija i danas živi van domašaja kamera, a poznato je da ima ćerku.

Naime, ona je upisala Tehnički fakultet u Kragujevcu, a onda je nastavila da radi kao profesorka, a kako su mediji ranije pisali ona je predavala engleski jezik.

Ono što je zanimljivo to je da su u komentarima ispod njenih pesama na Jutjubu komentare pisali studenti. Najviše su iznenađene mlađe generacije koje nisu ni znale da je njihova profesorka bila pop zvezda, a oni koji jesu je hvale iz dana u dan, tvrdeći da im je upravo Lidija jedna od najdražih pevačica.

Pojedine radio stanice i dan danas puštaju neke od njenih najvećih hitova.

BONUS VIDEO: TOP 5 pevača koje obožavamo već decenijama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare