Sju Hodž Foto: Printscreen/YouTube/Alo Alo

Britansku glumicu Sju Hodž publika najbolje pamti po ulozi konobarice Mimi u seriji "Alo, Alo".

Sju je rođena 4. juna 1957. godine i studirala je ples i glumu.

Međutim, od plesa je na kraju odustala, budući da nije bila dovoljno visoka.

PROČITAJTE JOŠ:

„Iako sam obožavala plesanje, kad sam shvatila da neću narasti više od 145 centimetara, znala sam da je to kraj moje plesne karijere“, ispričala je ona jednom prilikom.

Sju je 1985. godine upoznala glumca Gordona Keja koji je u seriji „Alo, Alo“ tumačio lik Renea i on joj je ponudio saradnju.

Sju Hodž Foto: Printscreen/YouTube/Alo Alo

„Saznao je ko sam i pozvao me kod njega da razgovaramo o saradnji. Otišla sam kući sa ugovorom na idućih 30 epizoda i pridružila se seriji u četvrtoj sezoni. Mimi je bila pravi mali uragan, a kao i sve žene u seriji, zaljubila se u Renea. Serija se još uvek prikazuje u celom svetu, a upoznala sam obožavaoce koji su 22 puta pogledali svaku epizodu. Ko bi pomislio da će još uvek biti popularna nakon svih ovih godina“, istakla je glumica.

Svom liku Mimi posvetila je i knjigu „Mimini memoari“.

„Napisala sam ‘Mimine memoare’ jer želim da Mimi živi i dalje. To je njena biografija, a ne moja. Život mi se promenio zbog serije ‘Alo, Alo’ i mnogo dugujem Mimi. Nikad je neću zaboraviti“, zaključila je Sju Hodž za britanski „Express“.

Osim televizijske, Sju je ostvarila i uspešnu pozorišnu karijeru, a izvodila je i predstavu „Mimi i ja“. Udata je za engleskog muzičara Kita Pedingtona Ričardsa i sa njim živi u britanskom Linkolnu.

BONUS VIDEO: TOP 5 najlepših holivudskih glumica koje su potpuno prirodne

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar